2012-10-11 15:41:02
Φωτογραφία για Αναγνώστης κάνει λόγο για εργασιακή κατακραυγή εξωτερικού
Είμαι ένας από αυτούς που για ορισμένους είμαι δειλός που άρπαξα την ευκαιρία να φύγω εκτός Ελλάδας αυτή την δύσκολη περίοδο Θα προσπαθήσω όμως από εδώ που είμαι όχι να το παίξω πατριώτης. ΕΙΜΑΙ και ήμουν πατριώτης ανέκαθεν. Απλά θα είμαι αντικειμενικός!!

Εχουν περάσει κάποιοι μήνες που είμαι εκτός και το μεγαλύτερο κέρδος μου δεν είναι οικονομικό, καθώς το βιωτικό μου επίπεδο έχει παραμείνει το ίδιο που είχα στην Ελλάδα, αλλά ψυχολογικό αφού πλέον δεν βομβαρδίζομαι από μιζέρια, λαμογιά, φοροδιαφυγή και επαγγλματική ανασφάλεια.

Μιλάω με φίλους και συγγενείς στην Ελλάδα και μαθαίνω πράγματα που δεν καταγγέλλονται ούτε στα ''ανεξάρτητα'' sites.

Θα τα καταγγείλω λοιπόν εγώ από εδω αφού έχω την πολυτέλεια της ελευθερίας λόγου χωρίς να φοβάμαι για την δουλειά μου και προκαλώ οποιονδήποτε αρμόδια θίξω να μου αποδείξει το αντίθετο.

1)Κανένας δεν έχει αναφέρει για το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων της Bayern στην Ελλάδα στον κλάδο των χημικών υλών.


2)Κανένας δεν έχει αναφέρει καθαρά την διαδικασία φυγής της Coca cola, αφού από τον Ιούνιο έχει διώξει σχεδόν το 70% του προσωπικού και σήμερα κατέθεσε πρόταση εξόδου από το Χ.Α.

3)Στον κλάδο των Σούπερμαρκετ, μεγάλη ελληνική αλυσίδα, εκτός από τις απολύσεις έχει προχωρήσει σε ελαστικότατα ωράρια με την απειλή της απόλυσης ευθέως μέσα στα καταστήματα από τα φερέφωνα που τους έχουν δώσει εξουσία και τα ονομάζουν Διευθυντές. Συγνώμη αν το προηγούμενο σχόλιο προσβάλει και κάποιους που έχουν γνώση και συνέπεια της θέσης τους, αλλά επειδή έχω περάσει από εκεί ξέρω ότι το 80% αυτών είναι άνθρωποι οικογενειάρχες που παίρνουν 900€ δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα και παθαίνουν ονείρωξη στο άκουσμα της διευθυντικής τους θέσης.

4) Στον ίδιο κλάδο χθες έμαθα το εξωφρενικό. Η εταιρεία Προμηθευτική ανακοίνωσε σε κάποια καταστήματα ότι λόγω μειωμένου τζίρου δεν θα πληρωθεί το προσωπικό!!! Μας κάνετε πλάκα; Επιπροσθέτως σε ένα από τα καταστήματα της που το προσωπικό δούλεψε 20+ ωρες υπερωρία τον περασμένο μήνα η ανακοίνωση της διοίκησης δια στόματος περιφερειακού διευθυντή ήταν η ακόλουθη, '' Τις υπερωρίες διαγράψτε τις. Δεν θα τις πάρετε ποτε''. Ετσι απλά αποφασιζω και διατάσω. Είμαι σίγουρος βέβαια ότι στην επιθεώρηση εργασίας έχει κατατεθεί πρόγραμμα σύμφωνο με τα εργατικά δίκαια οπότε δεν τίθεται θέμα ελέγχου!!

5) Η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε χθες ότι πλέον θα έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Θα ακολουθηθεί δηλαδή η γνωστή διαδικασία της υπερτιμολόγησης στην Ελλάδα και της παρακράτησης των κρυφων κερδών νόμιμα στο Λουξεμβούργο. Η θυγατρική στην Ελλάδα θα παρουσιάζει μειωμένα κέρδη άρα και ανύπαρκτη φορολόγηση και τα κέρδη θα μένουν στο Λουξεμβούργο. Εγώ πάντως το Total το αγοράζω 20 λεπτά φθηνότερα στα 2000 χλμ μακριά παρά στα 2χλμ που έμενα από το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα!!

Αυτά είναι κάποια παραδείγματα που έχω ακούσει και έχω αποδείξεις εγώ. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν χιλιάδες αντίστοιχα.

Το θέμα όμως ρε παιδιά είναι να μαθαίνονται αυτά. Τι σκάτε για το αν θα αποφασίσει η Τροικα για ελαστικά ωράρια όταν εσείς οι ίδιοι έχετε αποδεχθει την παράνομη εφαρμογή τους;

Εχω γράψει και στο παρελθόν. Η επιθεώρηση εργασίας είναι επιθεώρηση του Σεφερλή. Για πολύ γέλιο!!

Με αγάπη και συμπάθεια προς όλους σας!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ