2012-10-08 22:23:12
Φωτογραφία για «Μπαλάκι» οι ευθύνες για το λουκέτο στα σχολεία την Τρίτη
Πρωτοφανές αλαλούμ έχει προκληθεί και στο μέτωπο της εκπαίδευσης λόγω της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, καθώς ορισμένα σχολεία του Κέντρου αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, όμως η ευθύνη για τη σχετική απόφαση γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στις Διευθύνσεις των σχολείων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας. Παρά τα σχετικά δημοσιεύματα, το Υπουργείο δεν έχει βγάλει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, κλειστά μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί να παραμείνουν το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών στους Αμπελοκήπους, το 46ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών στην περιοχή της Νεάπολης, το 56ο Λύκειο και το 16ο Ενιαίο Λύκειο που βρίσκονται στους Αμπελόκηπους. Επίσης, επισήμως κλειστό θα είναι και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η άφιξη της κυρίας Μέρκελ δεν αποτελεί για την Αθήνα αυτό που θα ονομάζαμε "έκτακτες συνθήκες", οπότε δεν υπάρχει καμία εντολή ώστε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, ούτε από το υπουργείο ούτε από την Περιφέρεια» τονίζει στο «Βήμα», ο κ. Αναστάσιος Σαββαΐδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ά Αθήνας.


Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι εάν συντρέχουν λόγοι λειτουργικοί, όπως είναι η αδυναμία μετακίνησης μαθητών και καθηγητών που φτάνουν στα σχολεία τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε «άτυπα τα σχολεία αυτά μπορούν να παραμείνουν κλειστά». Αυτό βέβαια, προϋποθέτει μια πρότερη συνεννόηση με τη Διεύθυνση, έστω τηλεφωνική, μετά από αίτημα των ίδιων των διευθύνσεων των σχολείων.

Το γεγονός αυτό όμως, δεν επιβεβαιώνεται από την επικοινωνία του Βήματος με τη Διευθύντρια του 46ου Γυμνασίου κυρία Βασιλική Τσέλιου, η οποία επιμένει ότι σε καμία περίπτωση η ίδια ή οι μαθητές και οι γονείς τους δεν επιθυμούσαν να παραμείνει το σχολείο τους κλειστό. «Θέμα μη διεξαγωγής μαθημάτων δεν είχε τεθεί μέχρι σήμερα στις 13.30. Εμείς δεχθήκαμε ατύπως την εντολή το σχολείο μας να παραμείνει κλειστό και μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει επίσημα την ευθύνη για αυτή την απόφαση», λέει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η ίδια ζήτησε υπογεγραμμένο χαρτί από τη Δ.Δ.Ε. το οποίο και δεν της εστάλη.

Σε πιο ήπιο τόνο, η Διεύθυνση του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας, επιβεβαιώνει ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό αύριο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, δίχως όμως να υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα από την πλευρά του σχολείου. Η αιτιολογία είναι ότι οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν, λόγω των έκτακτων κυκλοφοριακών συνθηκών, πρόβλημα μετακίνησης, μιας και το σχολείο δέχεται μαθητές από πολλές περιοχές της Αθήνας.

Εντωμεταξύ, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης θα παραμείνει κλειστό και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Διαδίκτυο.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας

«Το υπουργείο δεν έδωσε έδωσε επίσημα καμία εντολή να κλείσουν αύριο σχολεία, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας». Όπως αναφέρουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε, «την λειτουργία των σχολείων παρακολουθούν οι διευθυντές περιφερειακής εκπαίδευσης».

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας δίνει την οδηγία να υπάρξει επιείκεια σε τυχόν καταλογισμό απουσιών μαθητών, που θα οφείλονται σε δυσκολίες ως προς την πρόσβασή τους στα σχολεία τους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ