2012-10-08 22:21:21
Φωτογραφία για Με 1000 νοματαίους θέλεις να μας πάρουν στα σοβαρά ρε Έλληνα Καραμήτρο;
Γράφει ο Α.

Κυρίες και Κύριοι, η παράσταση της πλ. Συντάγματος και σήμερα έφτασε στο τέλος της. Να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν με την αφεντιά τους και να ανανεώσουμε το ραντεβού της για την επομένη που θα θελήσουμε περπάτημα, φραπέ ή φρέντο σε πλαστικό από το Costa Coffee, γκομενίσματα με φοιτητριούλες από τη Περιφέρεια, αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη των Κοινωνικών μας σχέσεων.

Με αυτή τη νοοτροπία και με περισσότερους αστυνομικούς από τους..."αγανακτισμένους" συγκεντρωμένους Κυρίες και Κύριοι, δεν πρόκειται να μας πάρει ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ σοβαρά.

Οι δημοσιογράφοι από τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου πηγαινόερχονταν ανάμεσα από το πλήθος, οι αστυνομικοί έστελναν και λάμβαναν sms, σέρφαραν στο διαδίκτυο και έστριβαν κανένα τσιγάρο, χωμένοι μέσα στα κράνη τους και πίσω από τις διάφανες ασπίδες τους.

Κάτι γερόντια πιο κάτω, σιχτίριζαν το σύστημα, μπινελίκωναν τον γείτονα που ψήφισε Σαμαρά και στο τέλος μιλούσαν για τα απλήρωτα ενοίκια που τους άφησε ο νοικάρης τους, 45αρες με κραγιόν, κολλητά λευκά παντελόνια με δαντελωτό εσώρουχο από μέσα (όχι στρίνγκ), κόκκινο κραγιόν και μαλλί κομμωτηρίου, με ένα τσιγάρο στο χέρι να μιλάνε περί ανέμων και υδάτων, μια παρέα με πιτσιρικάδες γεμάτους tatoo μανίκια στα χέρια και τα πόδια, να βλέπουν "ψιλιασμένοι" δεξιά - αριστερά θεωρώντας τους πάντες ασφαλίτες και η ώρα πήγε δέκα...

Κάθε φορά τα ίδια...

Ίδιες φιγούρες, άλλο χρώμα παντελόνια και μπλούζες, αλλά το ίδιο ποτήρι καφέ...

Αυτά βλέπουν τα λαμόγια εκεί μέσα, στο φωταγωγημένο κτίριο και ποτέ δεν πρόκειται να μας πάρουν σοβαρά.

Ξέρουν ότι 1000 νοματαίοι είναι απλά θυμωμένοι, άλλοι 5000 χιλιάδες που είναι από πίσω τους πήγαν για τζόκινγκ, για καμάκι, για κουτσομπολιό, γιατί δεν είχαν τι να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καφέ, εστιατόρια, γαμιστρώνες και...διασκεδάζουν.

Δεν φοβούνται τον εξαθλιωμένο από τη πείνα, τον άπορο, τον εξευτελισμένο από την ίδια τη ζωή γιατί απλά είναι σαν το μαστουρωμένο πρεζόνι
. Δεν έχει κουράγιο και δύναμη να φωνάξει.

Αυτή είναι η εικόνα του Νεοέλληνα σήμερα, που ναι μεν πεινάει, αλλά από τα 2 εκατομμύρια επίσημα ανέργων οι μισοί και πλέον εισπράττουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο "μαύρο" χρήμα.

Και αυτό το ξέρουν τα λαμόγια της Βουλής και κωφεύουν αφού ξέρουν όσος σαματάς και να γίνει θα κρατήσει το πολύ 3 μέρες. Σαν τα θαύματα.

Και σαματάς γίνεται μόνο όταν κατά λάθος αστυνομικός ανοίξει κεφάλια και στείλει 2-3 διαδηλωτές με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, ή όταν καμιά δεκαριά πιτσιρικάδες με κουκούλες "μπαγλαρώσουν" κανέναν αστυνομικό και τον κάνουν "μαύρο" και ασήκωτο στο ξύλο.

Στις πολύ βαριές περιπτώσεις, καίγονται και 3-4 κτίρια και καμιά 20αριά αυτοκίνητα.

Και μετά...ΣΙΩΠΗ...!

Και δώστου πάλι από την αρχή μετά από κανένα εξάμηνο. Η ιστορία κύκλους κάνει...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ