2012-10-08 11:15:01
Φωτογραφία για Ο Νταβούτογλου υποδεικνύει τον διάδοχο του Άσαντ!
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παρά τις αντιρρήσεις του Ιράν και τις Ρωσίας, επιμένει στην πολιτική του για την ανατροπή τους... Μπάσαρ Άσαντ στη Συρία. , και γι’αυτό το λόγο, αρχίζει να προτείνει ονόματα για μια μεταβατική κυβέρνηση στη χώρα .

Παρά την αύξηση της έντασης ανάμεσα στη Συρία και Τουρκία, λόγω της ξεκάθαρης στήριξης της Άγκυρας στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες ο Νταβούτογλου, πρότεινε ως διάδοχο του Άσαντ τον αντιπρόεδρο της Συρίας Φαρούκ Αλ- Σάρα. ως ένα πρόσωπο που θα μπορεί να ενώσει όλους τους Σύριους. Ο Αλ-Σάρα ήταν υπουργός Εξωτερικών της Συρίας σχεδόν 15 χρόνια.

Σε εκπομπή του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Τουρκίας TRT, o Νταβούτογλου δήλωσε πως «ως ηγέτης μιας μεταβατικής κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι ο Φαρούκ Αλ-Σάρα. Και η αντιπολίτευση βρίσκεται κοντά στην αποδοχή αυτού του ονόματος. Ο Σάρα έχει την ίδια δυνατότητα για να αντιληφθεί το καθεστώς των τελευταίων 20-30 ετών και να το διοικήσει όπως η οικογένεια Άσαντ. Ο Αλ-Σάρα δεν συμμετείχε στις αιματηρές επιθέσεις και σφαγές».


Ο Νταβούτογλου ισχυρίστηκε πως ο Σάρα βρίσκεται εντός της Συρίας και δεν έχει αποχωρήσει από τα καθήκοντα του όπως ισχυρίζονται κάποιοι στη χώρα.

Ο Φαρούκ Αλ-Σάραα, είναι 74 ετών και είναι πρώην κυβερνήτης μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας. Είναι Σουνίτης Μουσουλμάνος. Θεωρείται από τα πιο έμπειρα και πιστά στελέχη του καθεστώτος. Ο Χαφέζ Άσαντ το 1984 τον είχε διορίσει ως υπουργό Εξωτερικών. Το 2006 ο Μπασάρ Άσαντ τον διόρισε ως αντιπρόεδρο της χώρας. Από τον περασμένο Ιούλιο είχαν υπάρξει φήμες για διαφυγή του στην Ιορδανία, όμως αργότερα αυτές οι φήμες διαψεύστηκαν . Υπάρχουν πληροφορίες πως βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό. Ο Αλ-Σάρα είναι σεβαστός από το καθεστώς, καθώς υπήρξε πιστός και στο κόμμα Μπάαθ, αλλά και στους δυο ηγέτες του τον Χαφέζ Άσαντ και στον γιό του Μπασάρ. Η θρησκευτική του προτίμηση ικανοποιεί του αντάρτες, το ερώτημα είναι ποια θα είναι η θέση των Αλεβιτών και της άρχουσας τάξης της Συρίας σε μια τέτοια πρόταση που προέρχεται από την Τουρκία, η οποία στηρίζει τους εξτρεμιστές Μουσουλμάνους αντάρτες για την ανατροπή του «κοσμικού» καθεστώτος.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ