2012-10-08 11:14:17
Φωτογραφία για Ανεξαρτησία με σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό υμνο της Καταλωνίας ζητούσαν οι οπαδοί της Μπάρτσα στο χτεσινό ντέρμπι με την Ρεάλ.Βίντεο.
Οι 98.000 θεατές που βρίσκονται στο «Καμπ Νου» για να δουν το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ σχημάτισαν ένα... μαγικό μωσαϊκό από κόκκινα και κίτρινα χαρτάκια, στα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας, όπου σχηματίστηκε το «Barca!».

Και όλοι μαζί τραγούδησαν τον ύμνο της αγαπημένης τους ομάδας, προσπαθώντας να δώσουν ένα μήνυμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.  

Εκδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στις εξέδρες. 

Το 83ο κλάσικο στο Καμπ Νου είχε έντονο πολιτικό χρώμα. Με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο σχηματίστηκε μία τεράστια σημαία της Καταλονίας, ενώ οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα τραγουδούσαν τον ύμνο της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Οι φωνές για ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας έχουν ενταθεί πολύ τον τελευταίο καιρό και το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να εκφράσουν και στο υπόλοιπο κόσμο την επιθυμία τους. Μάλιστα όταν το ρολόι έδειξε 17:14 όλο το γηπέδο σηκώθηκε όρθιο και οι οπαδοί ανέμισαν τις σημαίες της Καταλονίας.

Το χρονικό σημείο που έγινε αυτή η κίνηση μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς αυτά τα νούμερα σχηματίζουν το 1714, χρονιά κατά την οποία η Καταλονία έπεσε στα χέρια του Βασιλιά Φιλίππου της Ισπανίας (συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου)..............................
Eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ