2012-09-30 14:54:35
Φωτογραφία για Μαύρες μπίζνες στην Αφρική εις βάρος του ΟΤΕ από τον μέτοχο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Αναστάσιο Πάλλη!
Σήμερα, η εφημερίδα Έθνος του Γιώργου Μπόμπολα αναλύει στο πρωτοσέλιδο της την εμπλοκή του εφοπλιστή Ρέστη στο σκάνδαλο Καρούζου (εδώ).

Στο ίδιο φύλλο του, το Έθνος θυμίζει και μια περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος συχνά-πυκνά ταυτίζεται με τον κ.Ρέστη κι οποίος κατέχει σημαντικό μετοχικό ...μερίδιο της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Παραθέτω ένα απόσπασμα:

Αναμεμειγμένος σε κακουργηματικής μορφής απάτη σε βάρος του ΟΤΕ που φέρεται να ζημίωσε τον Οργανισμό περίπου 4 εκατ. ευρώ εμφανίζεται ότι είναι ο εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης. Η υπόθεση, η οποία «λιμνάζει» στη Δικαιοσύνη από το 2005, ενεργοποιήθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης.

Αποτέλεσμα ήταν να διαταχθεί δικαστική εξέταση κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα, ενώ την έρευνα διενήργησε το ΣΔΟΕ, που συνέταξε πολυσέλιδο πόρισμα-καταπέλτη.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης Αναστάσιος Πάλλης, που υπήρξε και οικονομικός σύμβουλος του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της ανώνυμης εταιρείας «RONDA Communicacoes Internationais S.A.» και ως επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος των μικρότερων κρατιδίων της Αφρικής, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, που αποτελούν τμήμα της Γουινέας, και μαζί με δύο Κύπριους επιχειρηματίες, που εκπροσωπούσαν την εταιρεία «Carriers Global Ltd», υπέγραψαν σύμβαση με την εταιρεία (του ΟΤΕ) OTEGLOBE τον Ιούλιο του 2004. Εκεί, δήλωσε ότι εκπροσωπεί νομίμως στην Ελλάδα την εταιρεία «RONDA Communicacoes Internationais S.A.», που εδρεύει στο Akara Building, 24 De Castro Street, Wickhams Cay1, Road Tom, Tortola, British Virgin Islands.

Μαύρες μπίζνες στη Μαύρη Ηπειρο

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η RONDA είναι ο δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, ενώ τους εμφάνισε και σχετική σύμβαση, την οποία είχε υπογράψει δήθεν κάποιος υπουργός του κρατιδίου ονόματι Capitao Amaro. Υστερα από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων (Ιούλιος του 2004) υπέγραψαν σύμβαση μαζί του, χωρίς εκείνος να τους προσκομίσει ούτε καν το ιδρυτικό καταστατικό της RONDA, την οποία εκπροσωπούσε.

Η σύμβαση αφορούσε -όπως αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ- τη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται από τον ΟΤΕ με προορισμό τη χώρα του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και παραλήπτη τη εταιρεία του εμπλεκόμενου «εφοπλιστή».

Σημειώνεται ότι ως ενδιάμεση εμφανίστηκε η κυπριακή offshore Carriers Glodal Ltd με έδρα τη Λευκωσία, με διαπιστευτήρια τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση κάποιου e-mail!

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας εδώ.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ