2012-09-06 17:10:04
Φωτογραφία για Χωρίς γιατρούς 12 Σεπτεμβρίου τα νοσοκομεία! Απεργίες και επισχέσεις στο ΕΣΥ
Με έναν νέο πιο σκληρό κύκλο κινητοποιήσεων απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα ειδικά μισθολόγια και ειδικά αυτά των γιατρών ακόμη και κατά 18%. Διαβάστε τι απεργίες έχουν προγραμματισθεί... Μετά τα φάρμακα και τους ιδιώτες γιατρούς οι ασθενείς θα στερηθούν και τα νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργίες αντιδρώντας στην περικοπή των αποδοχών του κλάδου.

Ειδικότερα οι γιατροί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου οπότε και τα νοσοκομεία θα παγώσουν και θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Επίσης από τις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει πανελλαδική επίσχεση εργασίας ενώ στις 6 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί Πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Αυτό που οδηγησε τον κλάδο στην έκρηξη ήταν η συνάντηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης μεταξύ ΟΕΝΓΕ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο και όχι με τον ίδιο τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα όπως επιδίωκαν. Οι γιατροί που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα στάση εργασίας αλλά και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, άκουσαν τα άσχημα μαντάτα δια στόματος Γενικού Γραμματέα. Τι άκουσαν;


Ότι οι μισθοί τους δε θα περικοπούν απλά 8 ή 13% στο πλαίσιο των ειδικών μισθολογίων αλλά το κούρεμα θα φθάσει μεσοσταθμικά από 15 έως 18%.

Τι σημαίνει αυτό για τον κλάδο που έχει ήδη υποστεί κούρεμα 40%; Ότι θα απολέσει τεράστια ποσά που θα κινούνται κοντά στα 500 ευρώ χωρίς να υπολογίσει κανείς και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που θα κοπούν από του χρόνου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας οδεύουν προς νέο σκληρότερο κύκλο κινητοποιήσεων διότι όπως είπε: “θα αντισταθούμε σθεναρά σε αυτόν το νέο σφαγιασμό”!

Η ΟΕΝΓΕ θα συνεδριάσει το απόγευμα προκειμένου να καταλήξει στις τελικές της αποφάσεις.
iatropedia
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ