2012-08-09 11:51:02
Φωτογραφία για Κάλυψαν πίνακα του Πικάσο σε αεροδρόμιο επειδή έδειχνε ένα γυμνό γυναικείο στήθος!
Ένα παράξενο περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, όταν μετά από παράπονα ταξιδιωτών οι οποίοι «σοκαρίστηκαν» από ένα πίνακα του Πικάσο που απεικόνιζε... ένα γυμνό στήθος, η διοίκηση του αερολιμένα τον σκέπασε Πρόκειται για το έργο «Γυμνή γυναίκα σε κόκκινη πολυθρόνα» του 1932, που επελέγη για να διαφημίσει την έκθεση «Ο Πικάσο και η βρετανική μοντέρνα Τέχνη» στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας, καλύφθηκε χθες με λευκό βινύλιο μετά τις διαμαρτυρίες των επιβατών στον διεθνή αερολιμένα του Εδιμβούργου, σύμφωνα με τη διοίκησή του.

Η κίνηση χαρακτηρίσθηκε «παράξενη» από το Μουσείο και το Διαδίκτυο κατακλύστηκε από αγανακτισμένα σχόλια, γεγονός που οδήγησε το αεροδρόμιο να αναθεωρήσει την απόφασή του. Έτσι μετά από μία ημέρα ο πίνακας επανήλθε στην «φυσιολογική» του κατάσταση.

«Η αρχική απόφαση ήταν μία απάντηση στις αντιδράσεις των επιβατών, τις οποίες πάντοτε λαμβάνουμε υπ' όψη. Αλλά σκεφθήκαμε πως είμαστε πολύ ευτυχείς που παρουσιάζουμε αυτήν την εικόνα στο αεροδρόμιό μας και θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συγγνώμη μας –ιδίως στους διοργανωτές της έκθεσης— για την ταραχή που προκαλέσαμε», τόνισε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Εδιμβούργου.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ