2012-08-09 11:47:02
Φωτογραφία για Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στο ευρώ
Συνεχίζεται η γερμανική σπέκουλα Καρότο και μαστίγιο από γερμανούς αξιωματούχους, σχετικά με το μέλλον της χώρας μας στην ευρωζώνη...

Ο γερμανός οικονομολόγος Max Otte σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt Otte υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι πολύ λιγότερο δραματική από όσο εκτιμάται ότι θα είναι, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μία μεγάλη απώλεια για την πλειοψηφία της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, θα αποτελέσει και ένα πρότυπο για άλλες μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, που ενδεχομένως να βγουν με την σειρά τους από το ευρώ.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η γερμανική εφημερίδα Die Welt, ανέφερε χτες ότι η πρόταση του ΔΝΤ για να δεχτούν οι θεσμικοί πιστωτές της Ελλάδας κούρεμα στις απαιτήσεις τους δεν είναι δείγμα αδυναμίας.

«Αλλά τo να ζητάει κανείς κάποιοι άλλοι να πληρώνουν για αυτόν, δεν είναι δίκαιο. Εάν το ΔΝΤ τώρα διαπίστωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και ζητάει από τους Ευρωπαίους εταίρους να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους, ίσως και να μην είναι τελείως λάθος. Από την άλλη πλευρά όμως αφήνει κάποιες αμφιβολίες για τις τόσο σημαντικές αξιολογήσεις από την Ουάσινγκτον», έγραψε η εφημερίδα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ