2012-08-09 11:48:02
Φωτογραφία για Καίγονται τα χωριά της Άνω Δερόπολης!
Οι υπηρεσίες της Νοτίου Ηπείρου περιμένουν τη φωτιά στα σύνορα γιατί προς το παρόν καίγονται μόνο «αλβανικά» χωριά!!!  

 Πριν από λίγες ώρες, δημοσιεύσαμε άρθρο στο οποίο η δημοσιογράφος Νάνσια Κωσταρά   εκφράζει την οργή της  για τον τρόπο που το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τους έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Πριν αλέκτωρ λαλήσεις τρείς, οι συνάδελφοι της και τα αδέρφια μας της Νοτίου Ηπείρου, εκφράζουν την αισιοδοξία τους γιατί η φωτιά, δεν πέρασε τα ελληνικά εδάφη(!!!), αφού για αυτούς η Άνω Δερόπολη, ο  Λόγκος, η Κοσσοβίτσα κλπ είναι ξένα!

Απαράδεκτη είναι η στάση των αρχών της Ηπείρου που περιμένουν τη φωτιά στα σύνορα. Το ίδιο θα λέγαμε φυσικά αν από την απέναντι πλευρά θα ήταν αλβανικά χωριά, γιατί όταν πρόκειται για ανθρώπινα δράματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σύνορα. Όταν όμως  πρόκειται για τα χωριά της Βορείου Ηπείρου, συνήθως των αλβανικών αρχών  δεν του καίγεται καρφί (δεν γνωρίζουμε αν συμβαίνει στην προκειμένη) και τουλάχιστον  οι νοτειοηπειρώτες δεν θα έπρεπε να είναι απλοί θεατές  


Διαβάστε  το ρεπορτάζ της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών για τη φωτιά στην Ανω Δερόπολη και στη συνέχεια τον τρόπο που παρουσιάζουν το θέμα δύο ιστοσελίδες της Νοτίου Ηπείρου

Η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Λόγγο  της Άνω Δερόπολης εδώ  και 2 μέρες, συνεχίζει να καίει .Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό!

Οι κάτοικοι παλεύανε δυο  24ώρα να ελέγξουν την φωτιά, περιορίζοντας τα πύρινα μέτωπα, ώστε να μην φτάσει στα σπίτια. Σήμερα εξαπλώθηκε στο χωριό Κοσσοβίτσακαι πέρασε στο βουνό της Μουργκάνας. Εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σύντομα  θα φτάσει στα χωριά των Ιωαννίνων.
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ