2012-08-09 11:50:15
Φωτογραφία για «Ζήτημα αρχής» οι απολύσεις για το ΔΝΤ
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει αντιληπτό από το υπουργείο των Οικονομικών, είναι πως η τρόικα επανέρχεται στο θέμα της εφεδρείας όχι επειδή θέλει να «βοηθήσει» για να βρεθούν τα περίφημα 11,5 δις ευρώ, αλλά επειδή το ΔΝΤ έχει απολύτως επιβληθεί στους άλλους δύο δανειστές (ΕΕ και ΕΚΤ) και επομένως ακολουθείται το δικό του πρόγραμμα.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, όταν ετέθη δηλαδή για πρώτη φορά θέμα ΔΝΤ, ο τότε επικεφαλής του Στρος-Καν, το είχε πει ξεκάθαρα: «Αν η Ελλάδα ζητήσει την βοήθεια του Ταμείου, αυτό που θα εφαρμοστεί θα είναι πρόγραμμα ΔΝΤ, σχεδιασμένο από το ΔΝΤ».

Το ΔΝΤ, λοιπόν, ζητάει τα ίδια από όποια χώρα καταφεύγει σ’ αυτό. Και κυρίως ζητά μείωση του δημόσιου τομέα και απολύσεις, ασχέτως αν κάτι τέτοιο απλώς θα αυξήσει την ανεργία και θα βαθύνει την ύφεση.

Άσχετα αν ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε τότε πως «μπορεί (το ΔΝΤ) να μας προτείνουν κάτι που δεν έχουμε σκεφθεί» Προφανώς και το είχε σκεφθεί. Προφανώς και το γνώριζε. Απλώς εκείνον τον καιρό βιαζόταν να αρπάξει την πρώτη δόση για να κρατηθεί στην εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ