2012-05-16 19:00:04
Φωτογραφία για ΤΟ... ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ *ΒΙΝΤΕΟ*
Το "onsports.gr" κάνει ένα αφιέρωμα στα... μικρά "αστέρια" του Θρύλου και εμείς σας το παρουσιάζουμε αυτούσιο:

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε πως ήταν της μοίρας του Ολυμπιακού να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, κάτι που μπορεί και να συνδεθεί με το ένδοξο παρελθόν τριών πιτσιρικάδων. Των Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Παπανικολάου.

Βλέπετε, στα 22 τους χρόνια έχουν μυηθεί ήδη στους τίτλους. Και αν σε συλλογικό επίπεδο η συγκομιδή τίτλων τώρα άρχισε, με τις μικρές εθνικές ομάδες έχουν απολαύσει μεγάλες και συνεχόμενες επιτυχίες. Ως εκ τούτου επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Και αυτές είναι πολλές, κάτι που δείχνει πως αυτά τα παιδιά έχουν άστρο!

Όλα ξεκίνησαν στην εθνική Εφήβων. Ασημένιο και χρυσό μετάλλιο το 2007 και το 2008 αντίστοιχα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο το 2009. Χρυσό μετάλλιο στους Νέους το 2009 στη Ρόδο και ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό των Νέων του 2010. Δεν τα λες και μικρά, όλα αυτά τα κατορθώματα. Πλέον όλοι αναμένεται να στελεχώσουν την Ανδρών.


Ήδη έχουν κληθεί όλοι από τον Ηλία Ζούρο τόσο στην Προεπιλογή όσο και στη δωδεκάδα των μεγάλων γεγονότων για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Συμπαίκτες και οι τρεις μαζί στις εθνικές είναι από το 2008, όταν στην Αμαλιάδα έπαιρναν το μόνο τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή της ομάδας.

Το ταλέντο δεν... κρύβεται

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο αυτών των παιδιών αποκτώντας τους και δικαιώθηκε. Ο Σλούκας βρίσκεται στο λιμάνι από το καλοκαίρι του 2008 και περνώντας τις δύο πρώτες χρονιές στον πάγκο και το 2010/11 στον Άρη ως δανεικός έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα φέτος.

Ο Παπανικολάου φόρεσε τα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι του 2009 μετά την ανάδειξή του ως MVP του χρυσού Ευρωμπάσκετ στη Ρόδο και αμέσως κόλλησε στην ομάδα. Ο Μάντζαρης προστέθηκε στην παρέα το 2011 και σιγά σιγά έδεσε και αυτός με τον καλύτερο τρόπο με τους υπόλοιπους.

Δεν... ξεχνιέται

Η μεγάλη ανατροπή στον τελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, άλλωστε, ήρθε από αυτούς τους τρεις. Το πίστευαν όπως δήλωσαν και μετά από τον αγώνα, έβγαλαν ενέργεια, πάθος, έδειξαν μεγάλη θέληση, χωρίς να υπολογίσουν τα ονόματα που είχαν απέναντί τους. Και τα κατάφεραν ξανά...
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ