2012-05-16 18:59:04
Φωτογραφία για Διαψεύσεις για τουρκικές επενδύσεις από Αντιπεριφέρεια και Δήμο Ρεθύμνου
Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουν Αντιπεριφέρεια και Δήμος Ρεθύμνου δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τούρκικο επενδυτικό ενδιαφέρον αναφορικά με την... κατασκευή νέας μαρίνας και λιμανιού. Αντίθετα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης μελετών για τη βελτίωση του υφιστάμενου λιμανιού της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, χθεσινό δημοσίευμα υποστήριζε ότι Τούρκοι επιχειρηματίες επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι της πόλης, με το όλο εγχείρημα να ξεκινά από την ίδια εταιρεία που μίσθωσε πρόσφατα για τα επόμενα 40 χρόνια το λιμάνι της Μυτιλήνης, έναντι ετήσιου αντιτίμου 250.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κοινοπραξία των εταιρειών KAE με τη διακριτική επωνυμία Folli Follie Group and Setur Servis Turistik που εκπροσωπείται από τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και Ιbrahim Tamer Hasimoglu.

Η κοινοπραξία φέρεται, να έχει καταθέσει πρόταση κατασκευής νέου λιμανιού και μεγάλης μαρίνας στην πόλη του Ρεθύμνου, στη δυτική πλευρά της πόλης (περιοχή Κουμπέ), με στόχο να εξυπηρετήσει τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.


Καμία επαφή

H αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή ξεκαθάρισε πως “δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά ούτε και οποιαδήποτε ενόχληση ή διερευνητική επαφή”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Μίνου Αλεφαντινού, ο οποίος διέψευσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ξεκαθαρίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συγκεκριμένο σχέδιο αναβάθμισης του υφιστάμενου λιμανιού της πόλης.

«Έχουμε εγκεκριμένο το μάστερ πλαν για το λιμάνι του Ρεθύμνου που αφορά έργα συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έχουν εγκριθεί από την επιτροπή σχεδιασμού, ενώ υπάρχει και έγκριση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Αλεφαντινός, υποστηρίζοντας ότι εντός του επόμενου μηνός θα γίνει η δημοπράτηση των μελετών.

Δεν τίθεται θέμα νέου λιμανιού

Ο κ. Αλεφαντινός, διευκρίνισε ότι η χωροθέτηση νέου λιμανιού στην περιοχή του Κουμπέ υπήρχε παλαιότερα σαν ιδέα από τη μελέτη Ρογκάν, αλλά εγκαταλείφθηκε. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου «δεν μπορεί να γίνεται αναφορά σε χωροθέτηση νέου λιμανιού στη συγκεκριμένη περιοχή, την ώρα που εμείς σαν Δήμος έχουμε παραλάβει μελέτη ανάπλασης για το δυτικό μέτωπο της πόλης (από τη Φορτέτζα μέχρι το στρατόπεδο) και ετοιμαζόμαστε να την καταθέσουμε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ».
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ