2012-05-14 21:26:48
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ
Νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα συγκαλέσει την Τρίτη στις 14:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, υπό τον Κάρολο Παπούλια, για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η σύσκεψη της Δευτέρας ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα και, παρότι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί και «το θέμα δεν έκλεισε».

Πάντως τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ως λύση ανάγκης κατόπιν σχετικής πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό το σχήμα θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη.

«Δεν αναγορεύουμε σε ρυθμιστή ή εγγυητή κατάστασης τον κύριο Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ με τις αντιφάσεις, τις ανακολουθίες και την πρόωρη αλαζονική συμπεριφορά» είπε ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο σημείωσε πως μία κυβέρνηση θα πρέπει να μπορεί να σταθεί στη Βουλή και την κοινωνία, και να δοκιμαστούν στην πράξη όλες οι πολιτικές δυνάμεις.


«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, αλλά πρέπει να πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να μείνουμε ενωμένοι» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατόπιν της συνάντησης με τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Φώτη Κουβέλη στο Προεδρικό Μέγαρο, για να συμπληρώσει ωστόσο πως πρέπει να εξαντληθεί κατά δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης.

Την κατηγορηματική αντίθεσή του όμως στην συγκρότηση «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας για «απόδειξη ήττας της πολιτικής» και χρεώνοντας την μέχρι τώρα αποτυχία για σχηματισμό κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένω στην πρόταση δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είπε ο κ. Κουβέλης, μετά την νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αυτήν την άποψη θα στηρίξει και στην αυριανή σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών.

Άλλωστε, τόνισε ο κ. Κουβέλης και στην περίπτωση συγκρότησης «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία.

Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε τις κινήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι σήμερα και τη συμβολή της στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, γιατί αφ' ενός δεν αξιοποίησε την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς «ή με πρόσημο, με σφραγίδα της Αριστεράς» -όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ- και αφ΄ετέρου γιατί κατόπιν αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση.

Σαμαράς: «Ο Πρόεδρος θα εξετάσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Σημασία έχει και πάλι ποια κόμματα θα την στηρίξουν».

Οι δηλώσεις των Πολιτικών Αρχηγών  στην δεξιά στήλη (Web Tv)
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ