2012-05-14 16:30:27
Φωτογραφία για ΤΑ... ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!
Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από τον Ολυμπιακό έχει προκαλέσει θαυμασμό σε όλη την «Γηραιά ήπειρο», ενώ σημείωσε και κάποια ενδιαφέρονται ρεκόρ, όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "onsports.gr".

Αναλυτικά το δημοσίευμά του:

Αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο του Ολυμπιακού, καθώς είχαν κατακτήσει την Euroleague και το 1997 στη Ρώμη, πριν δηλαδή από 15 χρόνια και μάλιστα με τον ίδιο προπονητή, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο «Σοφός» αποτελεί τον μόνο προπονητή που κατέκτησε δύο τρόπαια με τόσα χρόνια διαφορά, σπάζοντας το ρεκόρ του Αλεξάντερ Γκομέλσκι (Ρίγα 1960, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1971).

Στα 68 και πλέον χρόνια του, ο Ίβκοβιτς είναι ο πιο ηλικιωμένος τεχνικός που κατέκτησε το ευρωπαϊκο τρόπαιο.

Ο Βασίλης Σπανούλης μπήκε στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν αναδειχτεί MVP σε Final Four πάνω από μια φορά, καθώς το είχε ξανακάνει το 2009. Την ίδια τιμή μοιράζονται οι Τόνι Κούκοτς (Σπλιτ 1990, 1991, Μπενετόν 1993), Ντέγιαν Μποντίρογκα (Παναθηναϊκός 2002, Μπαρτσελόνα 2003) και Δημήτρης Διαμαντίδης (2007, 2011).


Ο Βασίλης Σπανούλης έχει πάρει μέρος σε δύο Final Four και παραμένει αήττητος, καθώς μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δύο τρόπαια!

Ο Σπανούλης και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έγιναν ο δεύτερος και ο τρίτος παίκτης που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τώρα σε αυτή την κατηγορία βρισκόταν μόνο ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους έγινε μόλις ο έκτος παίκτης που έχει κατακτήσει και την Euroleague και το Eurocup. Η υπόλοιπη πεντάδα αποτελείται από τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Αντώνη Φώτση, Ρομπέρτας Γιαφτόκας, Ντέγιαν Τομάσεβιτς και Ρίκι Ρούμπιο.

Τέλος, ο Πέρο Άντιτς έγινε ο πρώτος παίκτης από τα Σκόπια που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό, από τον Πέταρ Ναουμόσκι που είχε πάρει το τρόπαιο με την Σπλιτ το 1990 και 1991!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κάθε πότε να κάνουμε τσεκ απ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάθε πότε να κάνουμε τσεκ απ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ