2012-05-07 11:10:58
Φωτογραφία για Ξανά πρωταθλήτρια μετά το 2003 η Γιουβέντους!
Η Γιουβέντους αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά την νίκη της με 2-0 επί της Κάλιαρι και τον θρίαμβο της Ίντερ με 4-2 επί της Μίλαν στο ντέρμπι

Η Γιουβέντους αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας για 28η φορά στην ιστορία της, με την νίκη της με 2-0 επί της Κάλιαρι και την ήττα της Μίλαν από την Ίντερ με 2-4, στην προτελευταία αγωνιστική.

Η "μεγάλη κυρία" επικράτησε στην Σαρδηνία χάρη στα τέρματα των Βούτσινιτς και Κανίνι (αυτογκόλ), έτσι άφησαν 4 βαθμούς πίσω τους την Μίλαν και κατέκτησαν τον τίτλο και μαθηματικά.

Ουσιαστικά αυτό το 30ό πρωτάθλημα για την "Γιούβε", αλλά τις έχουν αφαιρεθεί αυτά του 2005 και 2006. Από τότε έχει να σηκώσει την κούπα, αλλά τυπικά είναι πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά το 2003.

Το ντέρμπι του Μιλάνο

Ο Ντιέγκο Μιλίτο με δύο εκτελέσεις πέναλτι πέτυχε χατ-τρικ, ενώ το 4ο γκολ ήταν μία... φωτοβολίδα του Μάικον στο 87', διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Η Μίλαν βρέθηκε να χάνει στο 14' με το πρώτο γκολ του Μιλίτο, έκανε όμως ανατροπή με τα δύο τέρματα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Αμπάτε ανόητα έδωσε την ευκαιρία στον Μιλίτο να ισοφαρίσει με πέναλτι και η ανατροπή ήρθε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτήν την φορά το χέρι του Νέστα ήταν ακούσιο (εξ επαφής σε κεφαλιά-γύρισμα) και ουσιαστικά δεν υπήρχε παράβαση.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ