2012-05-06 12:20:42
Φωτογραφία για Στο επίκεντρο του διεθνούς τύπου οι ελληνικές εκλογές
Η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα είναι από τα πρώτα θέματα στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Το Reutersμεταδίδει ρεπορτάζ από την Αθήνα με τις προεκλογικές εκστρατείες των αρχηγών των κομμάτων, ενώ μεταξύ άλλων μεταδίδει πως ο πρωτοφανής αριθμός των αναποφάσιστων καθιστά αδύνατη κάθε πρόβλεψη αποτελέσματος στις σημερινές εκλογές.

Το BBCαναμεταδίδει πως στη σημερινή διαδικασία δεν θα προκύψει ξεκάθαρος νικητής και κατ' επέκταση αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ σημειώνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται να υποστούν απώλειες, καθώς οι ψηφοφόροι θα στραφούν σε μικρότερα κόμματα που τάσσονται κατά του Μνημονίου.

«Βασικός παράγοντας για να συνεχίσει η χώρα να έχει πρόσβαση στο πακέτο βοήθειας είναι η ικανότητα της νέας κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας» γράφει το BBC.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ευνοημένο κόμμα στις σημερινές εκλογές είναι η ΝΔ, αν και αυτή δεν θα αποσπάει ποσοστό μεγαλύτερο του 25%. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ γράφει πως λόγω της πολιτικής που υπαγορεύτηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ κινδυνεύει να χάσει περισσότερο από το μισό του 44% των ψηφοφόρων του 2009.


Η Le Mondeστον πρωτοσέλιδο τίτλο της, στέκεται στην άνοδο των ποσοστών της ακροδεξιάς και γράφει: «Ελλάδα: η 'ψήφος οργής' είναι θέμα της ακροδεξιάς».

Οι Financial Timesκυκλοφορούν με τίτλο «Κάλπες στην Ελλάδα: Οι ψηφοφόροι έτοιμοι να καταψηφίσουν τα μέτρα λιτότητας των δύο μεγάλων κομμάτων».

Στη Γερμανία το Spiegelαναφέρει «Εν μέσω της βαθύτερης κρίσης, οι Έλληνες θα ψηφίσουν την Κυριακή μια νέα κυβέρνηση, αλλά στα ψηφοδέλτια υπάρχει μόνο το παλιό προσωπικό και παλιές ιδέες. Η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα είναι η δυσαρέσκεια».

Η Süddeutsche Zeitungγράφει «Τα δυο μεγάλα κόμματα αναμένεται να γνωρίσουν ιστορική κατάρρευση. Η έκβαση των εκλογών θεωρείται αβέβαιη λόγω του αναμενόμενου κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος. Εκλογολόγοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο εκπλήξεων».

«Μείωση φόρων, αύξηση μισθών. Τα όσα υπόσχονται τα κόμματα στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών της Κυριακής ακούγονται πολύ παράξενα – ειδικά για μια τόσο υπερχρεωμένη χώρα» τονίζει το περιοδικό Focus, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια προκλητική φωτογραφία.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπλαουγκράνα ο Καντονά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Μπλαουγκράνα" ο Καντονά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ