2012-05-02 10:02:03
Φωτογραφία για Η Συνταγή της Ημέρας!
Κοτόπουλο Κούνκ Πάο (Kung Pao Chicken)

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

500γρ στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα - κομμένο σε κύβους

2 κουταλιές λευκό κρασί

2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές σησαμέλαιο

2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό

1/3 φλιτζανιού νερό

1 ή 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές (ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλετε), ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξίδι

2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, σκόνη

1 φλιτζάνι πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες και ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι ανάλατα κάσιους

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια αράπικα (ανάλατα)

2 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 κουταλιά κρασί, 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά σησαμέλαιο και το μισό μείγμα του καλαμποκάλευρου/νερού. Ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά καλά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μπολ και ανακατέψτε να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάστε το μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για μία ώρα.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα για το μαγείρεμα. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε, 1 κουταλιά κρασί, 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, 1 κουταλιά σησαμέλαιο, το υπόλοιπο μείγμα του καλαμποκάλευρου/νερού, τις καυτές πιπεριές, σκόρδο, ξίδι, νερό και ζάχαρη. Ανακατέψτε να αναμειχθούν πολύ καλά.

Βάζουμε τη σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα, και αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και να βγάλει τα αρώματα της. Κατεβάστε από τη φωτιά τη σάλτσα και αφήστε να σταθεί.

Τοποθετήστε ένα γουόκ (ή μεγάλο τηγάνι) πάνω σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και βάλτε το στο τηγάνι. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το πράσινο κρεμμύδι, τα κάσιους και τα φιστίκια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τη σάλτσα στο γουόκ και αφήστε να ψηθεί για ακόμα 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό. Καλή Όρεξη!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το πλάνο του Αλαφούζου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το πλάνο του Αλαφούζου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ