2012-05-02 10:00:49
Φωτογραφία για Ο ΜΑΤ ΝΤΑΡΜΠΙΣΑΪΡ ΘΥΜΑΤΑΙ... ΤΟΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Πριν από ακριβώς τρία χρόνια ο Ολυμπιακός κατέκτησε στα πέναλτι το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ στο συγκλονιστικότερο τελικό όλων των εποχών. Ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, Ματ Ντάρμπισιρ μοιράζεται τις αναμνήσεις του, στο "sportaction.gr".

Αναλυτικά:

"Πέρασαν τρία χρόνια κιόλας ε;" είναι η πρώτη αντίδραση του Άγγλου στράικερ που δεν αρνείται να απαντήσει τι του έχει μείνει από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι:

"ήταν ο συγκλονιστικότερος αγώνας ποδοσφαίρου που έχω πάρει μέρος στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Είναι αδύνατον να ξεχάσει κανείς αυτό το παιχνίδι αν αγωνίστηκε σε αυτό. Και ως απλός θεατής να είδες αυτό το παιχνίδι, είναι σίγουρο ότι εντυπώνεται στο μυαλό σου για πάντα. Θυμάμαι τις συνεχείς ανατροπές, την εναλλαγή των συναισθημάτων και τη μεγάλη χαρά στο τέλος όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο".

Αυτό που, πάντως, δε θυμάται είναι τη φάση της απίστευτης ισοφάρισης σε 3-3 με δική του κεφαλιά στο τελευταίο... δευτερόλεπτο του κανονικού αγώνα:


"Είναι αλήθεια, όσο απίστευτο και αν ακούγεται. Ήμουν με διάσειση και το τι ακριβώς έγινε το είδα και εγώ μετά, στο βίντεο. Είχα δεχθεί ένα χτύπημα λίγο νωρίτερα και ήμουν γεμάτος αίματα. Με περιποιήθηκαν οι γιατροί της ομάδας, μπήκα μέσα γιατί το παιχνίδι τελείωνε και λειτούργησα περισσότερο ενστικτωδώς" λέει ο Ντάρμπισιρ που πέτυχε στη φάση αυτή το δεύτερο γκολ του στον τελικό.

"Ο προπονητής με έριξε στο παιχνίδι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και κατάφερα να σκοράρω πολύ νωρίς και έτσι ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι. Σίγουρα το να πετυχαίνεις δύο γκολ σε έναν τελικό και μάλιστα το δεύτερο να είναι αυτό που δίνει ανάσα στην ομάδα σου λίγο πριν χαθεί ο τίτλος είναι κάτι ξεχωριστό. Μετά το χτύπημα όμως που είχα δεχθεί δε μπορούσα να συνεχίσω και στην παράταση, δε γινόταν. Κοίταζα τους άλλους παίκτες και τους έβλεπα τριπλούς και τετραπλούς. Έπρεπε αναγκαστικά να γίνω αλλαγή".

Φαίνεται πως το ΟΑΚΑ και τα μεγάλα παιχνίδια... ενέπνεαν τον Άγγλο που είχε σημειώσει και το 0-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον Μάρτη του 2010:

"Ναι, και αυτό είναι ένα γκολ που πάντα θα θυμάμαι αφού εδωσε τη νίκη στο ντέρμπι με τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ολυμπιακού και μάλιστα εκτός έδρας σε ένα γεμάτο γήπεδο. Έχεις δίκιο (γελάει), τα δύο καλύτερα μου γκολ με τον Ολυμπιακό τα πέτυχα σε αυτό το γήπεδο".

Ο συμπαθέστατος Ματ, αν και ολοκληρώνει τη δεύτερη σεζόν του μακριά από τον Ολυμπιακό, δεν έχει ξεχάσει τους "ερυθρόλευκους":

"Το έχω πει και ισχύει: είμαι Ολυμπιακός στην Ελλάδα, είμαι φίλαθλος αυτής της ομάδας που είχα την τιμή να αγωνιστώ και την παρακολουθώ. Χαίρομαι πολύ για τις επιτυχίες της και χαίρομαι που είναι ακόμη η κυρίαρχη ομάδα στην Ελλάδα. Έχει έναν φανταστικό κόσμο που αξίζει μόνο χαρές. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη στήριξη τους τόσο στην ομάδα όσο και σε εμένα προσωπικά".

"Πιστεύω ότι θα μπορούσε να μείνω και να βοηθήσω και άλλο τον Ολυμπιακό, ό,τι έγινε έγινε όμως και δεν αλλάζει" λέει ο Ντέρμπισαϊρ, η χρυσή αλλαγή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον τελικό της 2ης Μάη του 2009 με τον Άγγλο να δηλώνει για τον Ισπανό τεχνικό που ολοκλήρωσε τη θητεία του στον ερυθρόλευκο πάγκο:

"Μου έκανε εντύπωση ότι δε με κράτησε στην ομάδα γιατί είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά. Έτσι αποφάσισε όμως και αυτό δεν αλλάζει. Είναι ένας προπονητής καταξιωμένος που αγαπάει πολύ τη δουλειά του. Για αυτό πέτυχε και στον Ολυμπιακό: ήταν φοβερά εργατικός και δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Θέλω να του ευχηθώ καλή συνέχεια στην καριέρα του".
21/3/2010
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ