2012-04-23 19:02:38
Φωτογραφία για GP Μπαχρέιν - RACE Report: H ολική επαναφορά της Red Bull
Στη γνώριμη τους θέση επέστρεψαν ο Sebastian Vettel και η Red Bull Racing. 

Η επιβλητική νίκη του Γερμανού στην έρημο του Sakhir, τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, ενώ χάρη και στη 4η θέση του Mark Webber, οι Πρωταθλητές βρίσκονται στην πρώτη θέση και της βαθμολογίας των κατασκευαστών!

«Ήταν ένας απίστευτος, πολύ δύσκολος αγώνας. Η καλή εκκίνηση ήξερα πως θα είναι καθοριστική και κατάφερα να ξεφύγω στην αρχή, πράγμα που μου έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα, διότι αναγκαζόμουν να βάζω συνέχεια χρησιμοποιημένα ελαστικά – τα είχαμε χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα χθες στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Kimi (Raikkonen) ήταν πολύ γρήγορος και το ίδιο και ο (Romain) Grosjean. Όμως όλα πήγαν καλά σήμερα. Η στρατηγική μας ήταν καλή και δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα. Το είπα και χθες αλλά έχουν κάνει απίστευτη δουλειά στους προηγούμενους αγώνες, δούλεψαν πολύ σκληρά
. Τους ζητούσαμε αυτό, εκείνο, μικρές αλλαγές εδώ, βελτιώσεις εκεί κι εκείνοι με τη σειρά τους έφερναν νέα εξαρτήματα, μετά παλιότερα, μετά πάλι καινούρια και περνούσαν πολλές ώρες στα γκαράζ, προσπαθώντας να φέρουν το μονοθέσιο πιο κοντά στις επιθυμίες μας. Τα καταφέραμε όμως. O Kimi ήταν γρήγορος, η διαφορά μικρή αλλά τα καταφέραμε, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και περήφανος για την ομάδα μας», δήλωσε ο Vettel.

«Δεν έκανα κακή εκκίνηση. Στον πρώτο γύρο δεν λειτουργούσε το KERS μου, άρα ήταν δύσκολο να πιέσω τον Lewis (Hamilton) αλλά μετά διορθώθηκε το πρόβλημα. Στα πρώτα δύο μέρη του αγώνα, δεν μπορούσα να ακολουθήσω σε ρυθμό τον Sebastian και τις δύο Lotus. Έπρεπε να εξασφαλίσω λοιπόν την 4η θέση. Η Lotus έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο κι όταν όλα πάνε καλά, αποδίδει εξαιρετικά. Έκαναν καλή δουλειά σήμερα, πράγμα που αποδεικνύει πόσο μικρές είναι οι διαφορές στο φετινό πρωτάθλημα. Έχουμε τέσσερις διαφορετικούς νικητές έως τώρα. Κέρδισα αρκετούς βαθμούς και τόσο εγώ κι ο Sebastian όσο και η Red Bull Racing, πάμε καλά στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών αντίστοιχα. Δεν ήταν ο πιο συναρπαστικός αγώνας για μένα αλλά γενικά έχω κάνει καλό ξεκίνημα στη σεζόν», είπε ο Webber.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner δήλωσε: «Σπουδαία εμφάνιση σήμερα. Εκκινώντας καλά από την pole, o Sebastian είχε καλό πρώτο κομμάτι αγώνα. Η πρόκληση σήμερα, ελέω της έντονης φθοράς των ελαστικών χθες, ήταν να τα διαχειριστούμε καλύτερα στον αγώνα. Ο Seb έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα, προφυλάσσοντας τα και κάνοντας τη στρατηγική των τριών pit stop να αποδώσει. Κάναμε τις αλλαγές ελαστικών τις κατάλληλες στιγμές. Οι μηχανικοί μας έκαναν πολύ καλά pit stop, ειδικά το τελευταίο που ήταν κρίσιμο λόγω της μάχης με τον Kimi. Καταφέραμε όμως να κερδίσουμε ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο στο pit lane! Πολύ καλό αποτέλεσμα και για τον Mark, με την τέταρτη συνεχόμενη τέταρτη θέση. Έχοντας χρησιμοποιήσει περισσότερα ελαστικά από μερικούς ανταγωνιστές μας χθες, είχαμε μειονέκτημα σήμερα. Κατάφερε όμως να κερδίσει σημαντικούς βαθμούς για εκείνον και την ομάδα, με αποτέλεσμα πλέον να είμαστε στην πρώτη θέση και των δύο βαθμολογιών».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ