2012-04-23 18:59:35
Φωτογραφία για GP Μπαχρέιν - RACE Report: «Μπορούσα τη νίκη», λέει ο Raikkonen
Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Lotus F1 στο Μπαχρέιν δείχνοντας ότι φέτος είναι ικανή για μεγάλα πράγματα, αφού διαθέτει πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και εξαιρετικό δίδυμο πιλότων.

Ο Kimi Raikkonen έκλεψε την παράσταση και δικαίωσε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι ο Φινλανδός επέστρεψε όχι απλά για να κολλήσει ένσημα, αλλά για να πρωταγωνιστήσει.

Έχοντας ξεκινήσει από την 11η θέση για λόγους που είχαν να κάνουν καθαρά με τη στρατηγική, τερμάτισε στη 2η θέση έχοντας μάλιστα πιέσει τον Sebastian Vettel για τη νίκη, ενώ εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η προσπάθεια του Romain Grosjean που πανηγύρισε την παρθενική του παρουσία στο βάθρο τερματίζοντας τρίτος.

«Είναι ένα υπέροχο αποτέλεσμα για την ομάδα, όλοι το αξίζαμε διότι δουλέψαμε σκληρά», σχολίασε ο Raikkonen μετά την πτώση της καρό σημαίας και πρόσθεσε: «H αλήθεια είναι ότι είμαι κάπως απογοητευμένος διότι δεν πήραμε τη νίκη ενώ είχαμε την ταχύτητα
. Είχα μια ευκαιρία να προσπεράσω τον Vettel αλλά δυστυχώς επέλεξα την λάθος πλευρά και δεν τα κατάφερα. Αν δεν είχα κάνει αυτό το μικρό λάθος στην εκκίνηση αφήνοντας τον Felipe (Massa) να με περάσει ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά καθώς έχασα αρκετό χρόνο στη μάχη μαζί του. Όπως και να έχει είναι καλό που έχουμε και τα δύο μονοθέσια στο βάθρο, ιδίως μετά τον τελευταίο αγώνα ο οποίος δεν εξελίχθηκε όπως τον είχαμε σχεδιάσει. Αλλά ειλικρινά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει σήμερα».

«Είναι υπέροχο που ανέβηκα για πρώτη φορά στο βάθρο. Eίμαι υπερήφανος για όλη την ομάδα, έκανε εκπληκτική δουλειά σήμερα. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο αλλά με τον τόσο σφιχτό ανταγωνισμό το παραμικρό λάθος κάνει μεγάλη διαφορά. Σήμερα νομίζω ότι κάναμε τα πάντα σωστά και τελικά δείξαμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Το προηγούμενο 3ήμερο στόχευα να πάρω τους πρώτους μου βαθμούς, σε αυτό στόχευα την πρώτη 5άδα αλλά ανέβηκα στο βάθρο, ποιος ξέρει τι μπορεί να ακολουθήσει στη συνέχεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα και τώρα μπορούμε να πάμε στο Mugello και να πιέσουμε για ακόμα καλύτερα», είπε από την πλευρά του ο Grosjean.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Eric Boullier δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα: «Ήταν μια σπουδαία εμφάνιση σήμερα απ' όλους και εδώ αλλά και στο Enstone. Οι πρώτοι 3 αγώνες ήταν κάπως απογοητευτικοί καθώς είχαμε τη δυνατότητα για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα μικρές λεπτομέρειες χάλαγαν την απόδοσή μας, αλλά τελικά δείξαμε για τι είμαστε ικανοί. Ρισκάραμε λίγο στη στρατηγική και είμαι ευχαριστημένος που απέδωσε. Και οι δύο οδηγοί οδήγησαν φανταστικά και τα δύο μονοθέσια βρέθηκαν στο βάθρο. Είμαι πολύ υπερήφανος για το σημερινό αποτέλεσμα».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ DEBATE;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ DEBATE;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ