2024-02-21 23:08:52
Φωτογραφία για Αλεξάνδρεια:Τρένο περνούσε ενώ οι μπάρες στη διάβαση ήταν σηκωμένες – Τι λέει ο ΟΣΕ
Από τύχη δεν υπήρξαν τα χειρότερα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, εκεί όπου μπάρες διάβασης σε σιδηροδρομικές γραμμές ήταν σηκωμένες ενώ… το τρένο περνούσε.

newsit.gr

Σε βίντεο που κάνει το γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, φαίνεται αυτόματη διάβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η οποία έχει σηκωμένες μπάρες ενώ περνά τρένο, με κίνδυνο κάποιος εκείνη την ώρα να περνά και να σκοτωθεί.

Κι αυτό καθώς στο βίντεο φαίνονται αυτοκίνητα που πάνε να περάσουν – αφού οι μπάρες είναι σηκωμένες – αλλά να φρενάρουν τελευτία στιγμή.

«Σταμάτα ρε σταμάτα, σταμάτα ρε σταμάτα. Κάνε λίγο πίσω, λίγο πίσω». ακούγεται.

«Οι μπάρες ανοιχτές κανονικά και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατος μας η ζωή τους, Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι μπάρες ανοιχτές».

Το τρένο κορνάρει και περνά μπροστά από τους σοκαρισμένους οδηγούς.

«Κανονιστική παρατυπία»«Κανονιστική παρατυπία»


Πηγές του ΟΣΕ αναφέρουν στο MEGA ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός.

«Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος.

«H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι καταγγέλλουν πως αυτό το νέο άκρως επικίνδυνο περιστατικό συνέβη σε διάβαση απ’ όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές.

«Βλέπετε εδώ είναι σταυροδρόμι εδώ πρέπει να ασχοληθεί κάποιος θα σκοτωθούν άνθρωποι. Εγώ μένω απέναντι εκεί και έπιασα στα χέρια μου νεκρό παιδί που σκοτώθηκε. Παρακαλώ».

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ