2012-04-23 14:33:19
Φωτογραφία για Ανήσυχη η Μέρκελ για την άνοδο της γαλλική ακροδεξιάς
«Ανησυχητική» χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, την ιστορική επίδοση που σημείωσε η ακροδεξιά στις γαλλικές εκλογές. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι «αυτή η υψηλή επίδοση είναι ανησυχητική, αλλά θεωρώ ότι αυτό θα διευθετηθεί στον δεύτερο γύρο», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το 18% που κατέγραψε η Μαρίν Λε Πεν.

Η καγκελάριος Μέρκελ «συνεχίζει να υποστηρίζει» τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, είπε προσθέτοντας ωστόσο ότι θα συνεργασθεί με όποιον εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.

Βάσει της εμπειρίας του παρελθόντος στην γαλλο-γερμανική συνεργασία, μέχρι στιγμής οι επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, όποιοι και αν είναι, έχουν εργασθεί καλά μαζί, προσέθεσε.

Από τη μεριά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών «δύο πιστοποιημένων δημοκρατών, που είναι προσηλωμένοι στην Ευρώπη και στη γαλλο-γερμανική φιλία».

«Η γαλλο-γερμανική σύμπραξη είναι το ένα από τα δύο κλειδιά για το μέλλον της Ευρώπης...Η Γερμανία θα επιδιώξει καλή και στενή συνεργασία με όποιον εκλεγεί στην προεδρία από τον γαλλικό λαό», είπε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Που θα σκάσει η «βόμβα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Που θα σκάσει η «βόμβα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ