2012-04-21 23:11:00
Φωτογραφία για ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ: ΑΦΗΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακού τονίζοντας ότι ο Βάσκος τεχνικός έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη στην ομάδα.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι ο νέος τεχνικός που θα διαδεχθεί τον Βαλβέρδε, θα πρέπει να είναι της ίδιας φιλοσοφίας, ενώ, αναφέρθηκε στον Γιάννη Φετφατζίδη, λέγοντας ότι έχει τα στοιχεία για να πάει ψηλά, ωστόσο, εξαρτάται μόνο από τον ίδιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού μάθαμε και επίσημα ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα συνεχίσει και του χρόνου στον Ολυμπιακό, πιστεύετε ότι η ιδανική λύση για τον πάγκο της ομάδας θα ήταν ένας Ισπανός τεχνικός στο στιλ του Βάσκου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα είναι ιδανική λύση αν ο Ολυμπιακός κινηθεί για την απόκτηση ενός Ισπανού προπονητή, στο στιλ Βαλβέρδε. Η διοίκηση της ομάδας ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας πώς θα κινηθεί για τον διάδοχο του Ισπανού και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Σίγουρα ο νέος προπονητής θα είναι της φιλοσοφίας του Βαλβέρδε. Πιστεύω πως αυτό θα ήταν το ιδανικό για τον Ολυμπιακό και για τους ποδοσφαιριστές του.


Ε: Πιστεύετε ότι η φυγή του Βαλβέρδε, θα στοιχίσει στην ομάδα τη νέα σεζόν;

Α: Αυτό θα εξαρτηθεί από το ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν. Ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Σίγουρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη στον Ολυμπιακό. Σε θέμα φιλοσοφίας, σε θέμα νοοτροπίας, στα πάντα. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό η ομάδα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός προχωράει και εξελίσσεται μέρα με τη μέρα και γίνεται ακόμα καλύτερος σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, όπως σας είπα και πριν, η διοίκηση της ομάδας ξέρει τι πρέπει να κάνει καλύτερα από τον καθένα μας.

Ε: Θεωρείτε ότι η φετινή σεζόν του Βάσκου τεχνικού ήταν η πιο επιτυχημένη από τις δυο προηγούμενες στον πάγκο του Ολυμπιακού;

Α: Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί, καθώς ακόμα δεν έχει φτάσει στο τέλος της. Υπάρχει και ο τελικός Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Αν κατακτήσει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός, τότε ναι, θα είναι η πιο επιτυχημένη του χρονιά από τις προηγούμενες δυο. Η ομάδα παρουσίασε σταθερότητα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο από τις υπόλοιπες, ενώ έκανε και μια εξαιρετική χρονιά στην Ευρώπη και στις δυο διοργανώσεις (σ.σ.: Champions League και Europa League).

Ε: Ας μιλήσουμε για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Πώς είδατε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τι άλλαξε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας μετά την ήττα από την Κέρκυρα;

Α: Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες πήραν το παιχνίδι στα σοβαρά και πήραν κατά τη γνώμη μου μια πολύ εύκολη και άνετη νίκη. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι, όταν είναι σοβαρός, δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Δεν μπορεί κανείς να τον κοντράρει. Είναι μακράν η καλύτερη ομάδα και το αποδεικνύει συνεχώς. Και κυρίως το αποδεικνύει στα δύσκολα. Εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες.

Ε: Ποια είναι η άποψή σας για τον Φετφατζίδη; Μπήκε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ και σκόραρε. Είναι μεγάλη «κληρονομιά» για τον Ολυμπιακό; Κι αν ναι, θα πρέπει να παίζει βασικός από τη νέα σεζόν;

Α: Τον αν πρέπει να αγωνίζεται βασικός τη νέα σεζόν, αυτό θα πρέπει να το κρίνει ο νέος προπονητής που θα έρθει. Γενικά, αυτή είναι δουλειά του προπονητή. Αυτός ξέρει καλύτερα από όλους, καθώς τον βλέπει κάθε μέρα στις προπονήσεις και μπορεί να κρίνει. Σημασία έχει το αν πιστεύει ο Γιάννης (σ.σ.: Φετφατζίδης) στον εαυτό του. Τα στοιχεία τα έχει, αλλά εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Οπως ξαναείπα τα στοιχεία τα έχει για να πάει ψηλά, όμως το δύσκολο είναι αν θα μπορεί να σταθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο και αν μπορεί να αντιμετωπίσει την πίεση που υπάρχει. Καθώς, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό και έχει υψηλές απαιτήσεις κάθε χρονιά, όπως και ο κόσμος του.

Ε: Ποια είναι η άποψή σας για τον Ρόι Κάρολ; Δεν έχει δεχτεί γκολ σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί και έχει κρατήσει την εστία του ανέπαφη 390 λεπτά Α: Ο Κάρολ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία όταν αγωνιζόταν στον ΟΦΗ. Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να τον κρίνουμε καλύτερα στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που αγωνίστηκε με την Ρούμπιν. Θεωρώ ότι και στα δύο ματς ήταν εξαιρετικός και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οσο για τα παιχνίδια που έχει παίξει στην Ελλάδα, είναι δύσκολο να τον κρίνεις, καθώς δεν είχε πίεση. Ωστόσο, όπου χρειάστηκε ήταν πολύ καλός και έδειξε ότι είναι σε ετοιμότητα.

Ε: Αύριο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Θα είναι το παιχνίδι αυτό μια… «πρόβα» για τον τελικό του Κύπελλου;

Α: Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάτι να κρύψει. Αν κάνει εμφάνιση ανάλογη με το δεύτερο ημίχρονο στα Γιάννενα, τότε πιστεύω ότι θα πάρει εύκολα τη νίκη. Σας είπα και πριν, ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του στην Ελλάδα. Δεν έχει αντίπαλο. Αν και ο Ατρόμητος έχει παρουσιάσει φέτος πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα και μπορώ να πω ότι είναι η ευχάριστη έκπληξη, δεν μπορεί να τον κοντράρει στα ίσα. Οσο για τον τελικό Κυπέλλου, είναι ένα παιχνίδι-ένας τίτλος. Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός, μεσοεπιθετικά, έχει παίκτες που μπορούν να πάρουν το παιχνίδι μόνοι τους.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ρεάλ άλωσε το Νόου Καμπ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ρεάλ άλωσε το Νόου Καμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ