2012-04-20 08:39:35
Φωτογραφία για ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 – ΤΑ ΜΗΤΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ
Χριστός Ανέστη και η Ελλάδα προσδοκά τη δική της ανάσταση.  Οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου πρόκειται να διεξαχθούν σε μια Ελλάδα καταπληγωμένη από την κακοποίηση που υπέστη από τους επιεικέστατα αδέξιους χειρισμούς της κυβέρνησης του Τιτανικού. Η χώρα μας για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο βαδίζει προς εκλογές σε τέτοια ατμόσφαιρα απογοήτευσης και μαζικής κατάθλιψης. Οι αναπτυξιακές φαντασιώσεις της «ισχυρής Ελλάδας» των δανεικών ισοπεδώθηκαν από την καταιγίδα της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης, που συνεχίζει δυστυχώς και σήμερα με ισχυρή ένταση το καταστροφικό της έργο.

Ακούγονται ήδη πυκνά από τα τηλεοπτικά παράθυρα τα χιλιοειπωμένα ότι δεν έφταιγε ο Α, αλλά έφταιγε ο Β και ο Β βροντοφωνάζει σε προεκλογική συχνότητα ότι έφταιγε ο Α. Αυτή τη φορά θεωρείται σίγουρο ότι η μεγίστη πλειονότητα του ελληνικού λαού γνωρίζει πολύ καλά ότι φταίει και ο Α και ο Β. Τα δύο γνωστά κόμματα της συμφοράς είχαν εδραιώσει το πελατειακό πολιτικό σύστημα που μεταμόρφωσε την Ελλάδα σε τριτοκοσμικό μόρφωμα με πολιτικούς της ανεπάρκειας, της μίζας και των υπεράκτιων εταιρειών
. Αρκετοί από τους πολιτικούς «της αρπαχτής» δεν θα είναι πάλι υποψήφιοι και μερικοί θα λουφάξουν δίπλα στα βιβλιάρια των τραπεζικών λογαριασμών τους, ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που γλίτωσαν την τσιμπίδα που έπιασε μόνο τον παρ’ ολίγο πρωθυπουργό. Από την άλλη μεριά οι «βολεμένοι» του συστήματος θα ξαναψηφίσουν για λόγους αυτοπροστασίας τα πολιτικά λύματα, που θα συνεχίζουν να μολύνουν με την παρουσία τους και με χημικά «για την προστασία του πολίτη» την όμορφη Ελλάδα μας.

Η προεκλογική περίοδος αναμένεται με σιγουριά να αναδείξει νέους υπερπατριώτες προερχόμενους από το γαλάζιο και το πράσινο στρατόπεδο, οι οποίοι εκτός της διαγνωσμένης ανεπάρκειας τους θα προβάλλουν ως προσόν την ευελιξία του καιροσκόπου σε συνδυασμό με την υποτακτική διάθεση και την έλλειψη διαπραγματευτικής θέλησης απέναντι σε αυτούς που έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους τη διασφάλιση των τοκογλυφικών τους κερδών και όχι τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Ποίες είναι οι προσδοκίες του Έλληνα που πονάει πιεσμένος κάτω από το βάρος των χιλιάδων σελίδων των μνημονίων; Με τι κουράγιο ένας ημιθανής να παλέψει ενάντια στα θηρία που τρέφονται πλουσιοπάροχα από τα τοκογλυφικά κέρδη των Τραπεζών; Πώς να ξεριζώσει τα συνδικαλιστικά παράσιτα που αναπτύχθηκαν επί δεκαετίες με κυβερνητική μέριμνα; Κανείς δεν τολμά να ονειρευτεί πως θα του αυξήσουν την εναπομείνασα πενιχρή σύνταξη, όλοι φοβούνται τα νέα μέτρα του Ιουνίου, οριζόντιες, κάθετες και σύνθετες νέες περικοπές. Οι λαοπλάνοι έχουν από καιρό ήδη προτρέξει να προβάλλουν νέα ψευτοδιλήμματα με σκοπό να αποσπάσουν από τα κινούμενα ψυχικά ράκη για άλλη μια φορά τις ψήφους τους. Δοκιμασμένες μέθοδοι και ως εκ τούτου θα το πετύχουν κατά ένα βαθμό, αν και μάλλον πολύ περιορισμένο αυτή τη φορά. Συνεπώς, παρά τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, δυστυχώς, ο συνασπισμός κομμάτων που επιδιώκεται να αναλάβει τις ευθύνες για τη δημιουργία ενός καλύτερου «αύριο» αποτελείται, με διευθυντή ορχήστρας άνθρωπο των Τραπεζών, από τα δύο (έστω συρρικνωμένα) κόμματα της συμφοράς και από τουλάχιστον άλλο ένα κτισμένο από υλικά  κατεδαφίσεων τμημάτων τους.

Το προεκλογικό σκηνικό από άποψη κομμάτων έχει διαμορφωθεί από καιρό. Έξι κόμματα (ΝΔ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Συμμαχία, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και Κοινωνική Συμφωνία) είναι στο σύνολό τους άμεσα απορριπτέα διότι αποτελούνται από τα απαξιωμένα υλικά των δύο μονομάχων των τελευταίων δεκαετιών. Δύο μητρικά κόμματα και τέσσερις κλώνοι. Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τους όψιμα «ανανήψαντες»  πολιτικάντηδες, που στήθηκαν κάτω από νέες ταμπέλες πολιτικών σχημάτων και παριστάνουν τους προστάτες των αγανακτισμένων Ελλήνων. Είναι οι άνθρωποι του «Ναι σε όλα», οι οποίοι λεηλάτησαν την Ελλάδα, ξεφτίλισαν τους θεσμούς, κάλυψαν όλα τα σκάνδαλά τους, μας διέσυραν διεθνώς, μετέτρεψαν τη νεολαία μας σε υποψήφιους μετανάστες και μας φόρεσαν τις θηλιές των μνημονίων. Παράγοντας εξεταστικές επιτροπές αλληλοαθωώθηκαν και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να ασχολούνται με τη διαφύλαξη των «κεκτημένων» τους, με το βόλεμα και άλλων «ημετέρων», με τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος συμπεριλαμβανομένων χαριστικών διατάξεων που αφορούν τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Είναι κωμικοτραγικό να πηδούν κάποιοι από αυτούς σαν ποντικοί από πλοίο που βουλιάζει και όταν διαπιστώνουν ότι το πλοίο δεν βούλιαξε ακόμη να επιστρέφουν με κωλοτούμπες. Αυτοί οι άνθρωποι των μητρικών κομμάτων και των κλώνων τους, που δεν ξέρουν τί θα πει ντροπή, θέλουν να ξανακυβερνήσουν τη χώρα και μερικοί έχουν την αναίδεια να ζητούν και αυτοδυναμία. Κάποιοι από αυτούς πρέπει να πάνε φυλακή και κάποιοι για πάντα στα σπίτια τους.

Η γκάμα των κομμάτων συμπληρώνεται από τον ΛΑΟΣ (κλώνος και αυτός, αλλά σε άλλη φάση ωρίμανσης) και τη γνωστή τριχοτομημένη Αριστερά.

Την αμηχανία του μέσου Έλληνα σχετικά με το τί να ψηφίσει έρχεται να διώξει το νέο πνεύμα που συνοδεύει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ο οποίος κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές με υποψηφίους σε ολόκληρη την επικράτεια. Άνθρωποι σκεπτόμενοι, χωρίς πολιτικό παρελθόν, με νέο ήθος και ύφος, με φρεσκάδα νου, καθαρή καρδιά και ψυχή, με πατριωτισμό και δημοκρατικό πνεύμα, με ιδεολογία την φιλοπατρία και με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, δηλώνουν παρόντες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της πατρίδας. Καλούνται οι υγιείς Έλληνες, οι μη βολεμένοι, οι μη αποτελούντες «τα σπλάχνα» οιουδήποτε κόμματος, οι ακάλυπτοι από υπεράκτιες εταιρείες, να συνδράμουν με την ψήφο τους τη συγκεκριμένη εθνική προσπάθεια, ώστε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ να μπει στη νέα Βουλή των Ελλήνων με ισχυρή φωνή. Χρειάζεται μια τέτοια φωνή στο νέο ελληνικό Κοινοβούλιο για να αφυπνίζει συνειδήσεις και να συσπειρώνει. Ενωμένοι μπορούμε!

Γεώργιος Ε. Δουδούμης 

Οικονομολόγος – Συγγραφέας  

Υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών 

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ