2012-04-19 18:07:26
Φωτογραφία για Πόσο νορμάλ είναι η σχέση σας με το χρήμα;
Ανακαλύψτε πόσο φυσιολογική είναι η συμπεριφορά σας όταν φτάνει η ώρα να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

5 πράγματα που είναι συνηθισμένα

#1 Να νιώθετε ότι η έλλειψη οικονομικής άνεσης επηρεάζει αρνητικά τη σχέση σας. Αυστραλοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι το χρήμα μπορεί να επηρεάσει τη μακροβιότητα μιας σχέσης και μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, το 15% των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα καταλήγουν στον χωρισμό λόγω της συγκεκριμένης δυσπραγίας.

#2 Να επιλέγετε το πλαστικό χρήμα για να εκμεταλλευτείτε τις άτοκες δόσεις. Σύμφωνα με στοιχεία της MasterCard, 41% όσων χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες το κάνουν για τον παραπάνω λόγο, ενώ το 25% δήλωσε ότι το κάνει επειδή προτιμάει να μην έχει μαζί του μετρητά.

#3 Να στρέφεστε στο σπιτικό φαγητό για να περιορίσετε τα έξοδά σας. Το 71,2% των Ελλήνων κάνει το ίδιο σχεδόν σε μόνιμη βάση, σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


#4 Να αντιλαμβάνεστε την ανάγκη για αποταμίευση, αλλά να δυσκολεύεστε να υλοποιήσετε τον στόχο σας. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η πρόθεση των Ελλήνων για αποταμίευση έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό αισθητά, ωστόσο το 61% των ελληνικών νοικοκυριών δεν θεωρεί καθόλου εφικτή την αποταμίευση μέσα στον επόμενο χρόνο.

#5 Να βγαίνετε λιγότερο για να κάνετε οικονομία. 27,6% λιγότερα χρήματα ξοδεύουν οι Έλληνες για ψυχαγωγικές εξόδους την τελευταία διετία, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Focus Bari. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το 2008 ο μέσος Έλληνας ξόδευε κατά μέσο όρο 76 ευρώ την εβδομάδα σε διαφόρων ειδών εξόδους, το 2010 η αντίστοιχη δαπάνη έπεσε στα 55 ευρώ.

Το νορμάλ σε αριθμούς

69,8% των Ελλήνων δήλωσαν σε έρευνα της Καπα Research ότι αν είχαν €300.000 θα τα επένδυαν στην αγορά ενός ακινήτου.

7 στους 10 Έλληνες νιώθουν ότι τα χρήματά τους εξαφανίζονται χωρίς να το καταλάβουν και τελικά δυσκολεύονται να θυμηθούν πού τα ξόδεψαν, σύμφωνα με έρευνα της Visa Europe.

31,7% των Ελλήνων καπνιστών ξοδεύουν 11-20 ευρώ την εβδομάδα για τσιγάρα, όπως έδειξαν στοιχεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

75.000 δολάρια είναι το ετήσιο εισόδημα που παρέχει στους ανθρώπους το μέγιστο ποσοστό ικανοποίησης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων για τη σχέση της ευτυχίας με το χρήμα.

62% των Ελλήνων δυσκολεύονται να εκτιμήσουν την αξία των κερμάτων, με αποτέλεσμα να τα ξοδεύουν ευκολότερα.
cosmo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ