2012-04-19 18:06:10
Φωτογραφία για Προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τους πολίτες που έχουν ανάγκη
Τις προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν απόλυτη ανάγκη παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε δέσμη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση αυτών που έχουν απόλυτη ανάγκη, δεδομένου ότι το 30% του Ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και η ανεργία καλπάζει. Σύμφωνα με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα σίτισης για τους έχοντες ανάγκη. καθώς και:

- Πρόνοια για τους άστεγους: Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για δημιουργία χώρων, όπου οι άστεγοι θα μπορούν να βρίσκουν κατάλυμα, συνθήκες υγιεινής, τροφή, ρουχισμό και υποστήριξη για ένταξη.

- Καταγραφή μαθητών με σοβαρά προβλήματα φτώχειας και οργάνωση της μέριμνας , με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Άμεση υποστήριξη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα με έμφαση σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.


- Στήριξη των ΑΜΕΑ. Ενοποίηση των επιδομάτων ΑΜΕΑ σε ένα νέο επίδομα αναπηρίας, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μορφής αναπηρίας.

- Επαναφορά του επιδόματος ενοικίου για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

- Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στο προηγούμενο ύψος, σε συνδυασμό με προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

- Ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων με επέκταση του προνοιακού επιδόματος, ανεξαρτήτως ηλικίας.

- Σχεδιασμός και σταδιακή εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μέχρι το τέλος του 2012, μέτρο που λειτουργεί ήδη σε 23 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

- Άμεση αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την ένταξη των ανέργων σε θέσεις κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και μαθητείας. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ