2012-04-17 23:04:01
Φωτογραφία για «Βοήθεια» ζητούν και οι συνεταιριστικές τράπεζες
Ζητούν να ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Να ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι συνεταιριστικές τράπεζες ζητά η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, με επιστολή της στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.Ειδικότερα, για το θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Οι τρέχουσες δυσμενείς συνθήκες, που πλήττουν την οικονομία τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, έχουν επηρεάσει το σύνολο των επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικές είναι οι απώλειες, που έχουν υποστεί και οι ελληνικές τράπεζες. Δεδομένης βέβαια της καίριας σημασίας των τραπεζών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του συστημικού χαρακτήρα του τραπεζικού συστήματος, ιδρύθηκε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σκοπός του οποίου είναι η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Σημειώνεται όμως ότι παρόλο που στον εν λόγω νόμο δεν γίνεται διαχωρισμός των εμπορικών από τις συνεταιριστικές τράπεζες, η υπαγωγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν είναι εφικτή για τις συνεταιριστικές τράπεζες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρπυ : http://ellinikh-odysseia.blogspot.com 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ