2012-04-17 22:24:12
Φωτογραφία για Ξενοδόχοι, πράκτορες και ασφαλισμένοι έκλεβαν τον ΟΓΑ!
Ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεια και ασφαλισμένοι συμμετείχαν στην απάτη με τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΟΓΑ σε βάρος του Οργανισμού . Όπως έδειξαν οι έλεγχοι που έγιναν σε 30 ξενοδοχεία πριν από 15 μέρες , πολλά ξενοδοχεία που επρόκειτο να φιλοξενήσουν ασφαλισμένους για το Πάσχα είτε ήταν κλειστά είτε είχαν διακόψει τη λειτουργία τους είτε οι ασφαλισμένοι αγρότες δεν πήγαν ποτέ να κάνουν χρήση των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού . Επιπλέον κάποιοι επιτήδιοι εμπορεύονταν τα κουπόνια του κοινωνικού τουρισμού και τα διέθεταν σε μη δικαιούχους.

Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί σε όλα τα ταμεία για τον εντοπισμό επιδομάτων και συντάξεων μαιμού. Από περσι τον Ιούλιο μέχρι σήμερα διακόπηκε η καταβολή 3.500 συντάξεων που εισέπρατταν πολίτες κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία επειδή διαπιστώθηκαν ψευδείς βεβαιώσεις διαμονής στη χώρα μας

Η διοίκηση του ΙΚΑ αναφερόμενη σε δημοσιεύματα για νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ Πατησίων επισημαίνει ότι κάθε φορά που διαπιστώνονται παρατυπίες ή παραβάσεις σε κάποιο υποκαταστημα στη χορήγηση επιδοματων, αυτό δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα επιτήδειων, αλλά μπορεί να γίνεται και από μεμονωμένα άτομα τα οποία αξιοποιούν τη θέση τους για προσωπικό τους όφελος.

Πάντως η οικονομική αστυνομία έχει εντοπίσει στο ΙΚΑ πατησίων εκατοντάδες περιπτώσεις αδειών ασθενείας που είχαν χορηγηθεί σε ασφαλισμένους οι οποίοι ταν υγιέστατοι και εργάζονταν κανονικά .
protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ