2024-03-26 23:09:35
Φωτογραφία για Πράκτορες επιχείρησαν να ανατινάξουν σιδηροδρομική γραμμή της Ουκρανίας - Το Κίεβο συνέλαβε δύο ύποπτους
Οι συλληφθέντε είναι κάτοικοι του Κιέβου και του Χαρκόβου - Είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιφέρεια Πολτάβα

Ουκρανοί αξιωματικοί ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα ως ύποπτα ότι ενήργησαν για λογαριασμό της Ρωσίας επιχειρώντας να ανατινάξουν μια σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιείται για μεταφέρονται όπλα στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της μάχης του Κιέβου απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).

protothema.gr

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό είναι κάτοικοι του Κιέβου και του Χαρκόβου, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιφέρεια Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας και σχεδίαζαν να τον πυροδοτήσουν εξ αποστάσεως, αλλά συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αξιωματικούς της SBU, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Ρωσία.

«Οι κατακτητές ήλπιζαν να καταστρέψουν οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα», ανέφερε η SBU. Η Υπηρεσία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και ταυτοποίησε τον εκπαιδευτή τους ως αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).

Η βόμβα επρόκειτο να πυροδοτηθεί στη διάρκεια των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών που έπληξαν σημαντικές υποδομές στις 21-22 Μαρτίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ