2012-04-12 12:15:14
Φωτογραφία για Νίκησε την Μπάγερν και ''βλέπει'' τίτλο η Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ νίκησε με 1-0 την Μπάγερν και βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση 2ου σερί πρωταθλήματος. Σκόρερ ο Λεβαντόβσκι, έχασε πέναλτι στο 85' ο Ρόμπεν

Η Ντόρτμουντ ήταν νικήτρια του μεγάλου γερμανικού ντέρμπι, επικρατώντας με 1-0 της Μπάγερν και έκανε τεράστιο βήμα για την κατάκτηση δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Ήρωας για την Μπορούσια ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, με τον Πολωνό να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 77' με "τακουνάκι".

Η Μπάγερν έχασε πέναλτι στο 85', με τον Βάιντενφελερ για την ακρίβεια να μπλοκάρει την εκτέλεση του Ρόμπεν, ο οποίος ήταν αυτός που είχε κερδίσει την παράβαση από τον Γερμανό πορτιέρο.

Ο Λεβαντόβσκι είχε δοκάρι στο 37', αλλά και στο 92', ενώ ο Ρόμπεν στο 91' έκανε νέα φοβερή ευκαιρία, καθώς πλάσαρε από κοντά και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ σε αυτόν έφτασε αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι από λάθος γύρισμα του Σούμποτιτς.


Η Ντόρτμουντ έχει πλέον 6 βαθμούς περισσότερους με 4 αγωνιστικές να απομένουν, ενώ νίκησε φέτος δύο φορές την Μπάγερν (μέσα-έξω), όπως και πέρσι, κάτι που έχει πετύχει μόνο η Βέρντερ του Ρεχάγκελ (1991-1993).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκεντογάν (74' Πέρισιτς), Κελ, Μπλαστσικόβσκι (89' Οβομογέλα), Καγκάουα (74' Λάιτνερ), Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Λουΐζ Γκουστάβο, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ (61' Σβάινσταϊγκερ), Μάριο Γκόμεθ (75' Όλιτς).

*χαμένο πέναλτι 85' Ρόμπεν (μπλοκάρε ο Βάιντενφελερ)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ