2012-04-11 11:34:56
Φωτογραφία για Η υπόθεση ενός iPhone 4 ιντσών
Για άλλη μια φορά αναζωπυρώθηκαν οι φήμες για ένα επερχόμενο iPhone με οθόνη ...4 ιντσών χάριν σε ένα σκίτσο μέλους του TheVerge, ο οποίος διατήρησε το πλάτος της οθόνης το ίδιο στα 640 pixels αυξάνοντας, όμως, το ύψος κατάλληλα στα 1152 pixels επιτυγχάνοντας aspect ratio στα 9:5. Μια τέτοιου είδους αύξηση επιτρέπει την προσθήκη μιας επιπρόσθετης σειράς εικονιδίων για εφαρμογές καθώς και την καλύτερη προβολή βίντεο 16:9.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν εκτενώς στα προβλήματα που θα δημιουργούσε ένα ακόμη μέγεθος οθόνης αφού η Apple πρέπει να αποφασίσει εάν θα αυξήσει αντίστοιχα την ανάλυση ή θα την διατηρήσει στα ίδια επίπεδα με του iPhone 4/4S. Σε μια τέτοια περίπτωση οι εφαρμογές δεν θα έπρεπε να τροποποιηθούν καθόλου αλλά θα εμφανίζονταν με χαμηλότερη ποιότητα αφού θα χανόταν το ‘retina’ στοιχείο. Εάν, όμως, αυξηθεί αντίστοιχα η ανάλυση  οι developers θα πρέπει να ξαναγράψουν τις εφαρμογές τους για να εκμεταλλευτούν τον περίσσιο χώρο.Για παράδειγμα, εάν αυξηθεί κατακόρυφα το μέγεθος της οθόνης μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν βασικά στοιχεία του iOS δεν θα χρειαζόντουσαν αλλαγές αφού απλώς θα παρουσιάζαν περισσότερες πληροφορίες, όπως ένας twitter client, ο Safari κτλπ.
. Άλλες εφαρμογές, όμως, με δικό τους design θα χρειαζόντουσαν τροποποίηση προσθέτοντας ακόμα ένα βάρος στους developers εκτός και αν η Apple επέτρεπε -προσωρινά- την προβολή τους με μια μαύρη μπάρα στο πάνω ή κάτω μέρος ύψους 96 pixels.Όλα αυτά παρέμεναν στη σφαίρα της φαντασίας μέχρι που ο γνωστός John Gruber σχολίασε το θέμα αναφέροντας ότι όλα αυτά, ίσως, και δεν είναι τόσο παρατραβηγμένα όσο ακούγονται και ότι αυτή είναι η προσέγγιση που θα ακολουθήσει η Apple εάν αποφασίσει την κυκλοφορία ενός iPhone 4 ιντσών. Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα και μετά την έμμεση επιβεβαίωση του Gruber αφού συχνά η Apple «παίζει» με διάφορες πρωτότυπες συσκευές που ποτέ δεν καταλήγουν στην αγορά. 24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ