2012-04-11 11:31:04
Φωτογραφία για Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών
Με 117 ψήφους υπέρ, 37 κατά, τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ - πλην Ν.Βρεττού – ΝΔ και Δημοκρατικής Συμμαχίας και 146 απόντες, τους περισσότερους ίσως από κάθε... άλλη φορά, ψηφίστηκε τελικά χθες βράδυ στη Βουλή που προβλέπει την κράτηση παράνομων μεταναστών με λοιμώδη νοσήματα σε κέντρα φιλοξενίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής όπως την ξέραμε, μια και σήμερα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών, είχε μέχρι και την τελευταία στιγμή ζυμώσεις μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης που οδήγησαν τελικά στην απόσυρση τριών άρθρων τα δύο εκ των οποίων είχαν την ουσία τους.

Το πρώτο, αφορούσε την δημιουργία ειδικού σώματος για τον έλεγχο των περιπτώσεων πλαστών επιδομάτων την οποία θα συνέδραμαν ιδιώτες δικηγόροι ώστε να εντοπιστούν όσοι τα εισέπρατταν αλλά και να προχωρήσουν οι υποθέσεις δικαστική μέχρι τελικής είσπραξης των ποσών.

Το δεύτερο προέβλεπε ότι με κοινή απόφαση των υπουργών εργασίας και Οικονομικών θα μπορούσαν να μεταφέρονται τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και να κατατίθενται στον δεσμευμένο τομέα του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων με ίση απόδοση με εκείνη που παρέχεται από το κοινό κεφάλαιο Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ασφαλιστικών Φορέων που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ