2012-04-11 08:39:03
Φωτογραφία για Δύο στους δέκα δήμους δεν μπορούν να πληρώσουν δώρο Πάσχα
Δεν μπορούν να πληρώσουν το δώρο του Πάσχα δύο στους δέκα Δήμους. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ), Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε ότι το 20% των δήμων της χώρας δεν είναι σε θέση να καταβάλλουν το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Μάλιστα πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκηςσε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δραστική περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης, που, σύμφωνα με την ΠΕΔ φτάνει το 53% σε σχέση με το 2009.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Σίμος Δανιηλίδης, η Ένωση θα προσφύγει στα συνταγματικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το θέμα αυτό. Παράλληλα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στους δήμους, τόνισε ότι η έκθεση αυτή αποκαλύπτει μεν κάποιες ολιγάριθμες περιπτώσεις διαφθοράς, όμως συνολικά ο θεσμός της αυτοδιοίκησης εμφανίζει πολύ λιγότερα και μικρότερα αρνητικά σημεία.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιος Σώκος, επισήμανε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των δημάρχων και ανέφερε ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που κατά τους ελέγχους που γίνονται διαπιστώνονται παραβάσεις στους δήμους. Σχολίασε μάλιστα ότι σχεδόν καμία δεν εμπεριέχει δόλο.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ