2024-05-07 21:20:00
Φωτογραφία για Πώς να ρίξετε την χοληστερίνη, μετά την κραιπάλη του Πάσχα



Οι αυξημένες τιμές χοληστερίνης, ιδιαίτερα μετά την κραιπάλη του Πάσχα, μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία, με μερικές τροφές να είναι πιο ασφαλείς.



Τι είναι η χοληστερίνη

Η χοληστερίνη, γενικά, αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και πηγή ενέργειας, χωρίζεται σε LDL και HDL, δηλαδή την κακή και την καλή χοληστερίνη, προκαλείται κυρίως απο τον τρόπο ζωής αλλά μπορεί να είναι και κληρονομική, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη σημασία η παρακολούθησή της ώστε να είναι στις φυσιολογικές τιμές.

Τα λιπίδια, τα οποία μαζί με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, αποτελούν μια από τις τρεις μεγάλες κατηγορίες θρεπτικών ουσιών.

Τα λιπίδια έχουν φυτική ή ζωϊκή προέλευση και έχουν σημαντικό ρόλο στη θρέψη ως πηγή ενέργειας, αλλά και δομικό ρόλο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συμπεριλαμβάνουν τη χοληστερόλη, τα λιπαρά οξέα, τα τριγλυκερίδια και περισσότερο σύνθετες ουσίες όπως τα φωσφολιπίδια.



Πώς να ρίξετε την χοληστερίνη μετά την κραιπάλη του Πάσχα

Για μια διατροφή χωρίς χοληστερίνη βάλετε στο πιάτο σας ρύζι και δημητριακά.

Αποφύγετε το γρήγορο φαγητό, τα πολύ αλατισμένα προϊόντα, όπως τα τσιπς, και τα πολλά γλυκά.

Χρησιμοποιήστε μαργαρίνη και βούτυρο, το οποίο να είναι ειδικά για την καταπολέμηση της χοληστερίνης ή βούτυρα που να περιέχουν ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο.

Στο μαγείρεμα χρησιμοποιήστε ποικιλία από λάδια, όπως ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο και φοινικέλαιο σε λογικές κάθε φορά ποσότητες.

Προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά ή μη γαλακτοκομικά προϊόντα εμπλουτισμένα με ασβέστιο.

Περιορίστε τα αυγά που καταναλώνετε την εβδομάδα.

Για πρόχειρο σνακ προτιμήστε λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ