2013-10-05 14:36:57
Φωτογραφία για Γκουαρντιόλα, Αντσελότι, Μαρτίνο και Μόιες: Οι 100 ημέρες των στρατηγών
Από την ημέρα που ο αθλητικός διευθυντής Ματίας Ζάμερ άσκησε κριτική στον εικονιζόμενο Πεπ Γκουαρντιόλα, βρέθηκε στο περιθώριο και μετράει τα λόγια του, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ηγεσία της Μπάγερν έχει επενδύσει πολλά στον ΚαταλανόΟι Πεπ Γκουαρντιόλα, Κάρλο Αντσελότι, Τάτα Μαρτίνο και Ντέιβιντ Μόιες συμπλήρωσαν εκατό ημέρες στους «ηλεκτρικούς πάγκους» των τεσσάρων πλουσιότερων ομάδων του κόσμου

Το ευχάριστο για τους τέσσερις προπονητές είναι ότι παραμένουν στις θέσεις τους. Οχι όμως χωρίς προβλήματα, αφού οι πρώτες αποδοκιμασίες, η σκληρή κριτική και η αμφισβήτηση έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.

Στις 24 Ιουνίου περισσότεροι από 250 δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ από 11 χώρες είχαν στριμωχτεί στην αίθουσα Τύπου του Αλιάντς Αρένα για να ακούσουν τον Πεπ Γκουαρντιόλα να αναλύει, μιλώντας στη γλώσσα του Γκαίτε, τα σχέδιά του για τη νέα του ομάδα, την Μπάγερν.

Η άφιξη του Καταλανού στο Μόναχο είχε δημιουργήσει ατμόσφαιρα ευφορίας στους Βαυαρούς όμοια με αυτήν που επικρατεί στο Οκτόμπερφεστ.


Ενα από τα σημεία που είχαν υπογραμμίσει οι δημοσιογράφοι στις σημειώσεις τους ήταν η αναφορά του Γκουαρντιόλα στις απαιτήσεις που έχουν οι άνθρωποι της Μπάγερν από αυτόν, ύστερα μάλιστα από μία ιστορική, από άποψη συγκομιδής τίτλων, χρονιά για τους Βαυαρούς: «Ο προπονητής πρέπει να ξέρει να ζει με την πίεση στις μεγάλες ομάδες. Ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω και είμαι έτοιμος γι' αυτό».

Ο «Γκάντι του ποδοσφαίρου» απέδειξε πως ό,τι έλεγε το εννοούσε.

Επέδειξε απαράμιλλη στωικότητα στην κριτική που δέχθηκε ύστερα από πέντε εβδομάδες δουλειάς στο Μόναχο.

Η μεταγραφή του Τιάγκο Αλκάνταρα από την Μπαρτσελόνα την οποία εισηγήθηκε ο Γκουαρντιόλα χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτη οικονομική ανηθικότητα», οι ποδοσφαιριστές διαμαρτύρονταν στις δηλώσεις τους για την αλλαγή του αγωνιστικού πλάνου που προσπαθούσε να τους επιβάλει ενώ ο Τύπος σημείωνε ότι «τα αφεντικά της ομάδας έχουν εντυπωσιαστεί από τον ενθουσιασμό του, όμως ανησυχούν αν θα πάνε όλα καλά».

Ο αθλητικός διευθυντής Ματίας Ζάμερ πάτησε το κουμπί για την αντίστροφη μέτρηση πριν από την έκρηξη στις 14 Σεπτεμβρίου όταν άσκησε σκληρή κριτική στους παίκτες και εμμέσως στον ίδιο τον Γκουαρντιόλα επειδή η ομάδα εμφανίστηκε υποτονική στο παιχνίδι με το Αννόβερο, παρά το γεγονός ότι η Μπάγερν νίκησε 2-0.

«Πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτές τις συνθήκες. Στην Ισπανία δεν είχα τέτοια προβλήματα», του απάντησε ο Γκουαρντιόλα, αποσοβώντας τον κίνδυνο, ενώ άμεσα δημιούργησαν γύρω του τείχος προστασίας οι δύο ηγέτες του συλλόγου, ο πρόεδρος Ούλι Χένες και ο διευθύνων σύμβουλος Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Εκτοτε ο Ζάμερ έχει βρεθεί στο περιθώριο, μετράει προσεκτικά τα λόγια του, ενώ φήμες τον θέλουν να αλλάζει ομάδα από την επόμενη σεζόν. Η πρώτη νίκη στο εσωτερικό της Μπάγερν ανήκει στον Γκουαρντιόλα.

Το πρώτο δείγμα ότι το «μπόλιασμα» των ποδοσφαιρικών ιδεών του Γκουαρντιόλα στη βαυαρική κουλτούρα ήρθε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σάλκε, στο οποίο η Μπάγερν νίκησε 4-0.

Η αποθέωση ήρθε σχεδόν με τη συμπλήρωση 100 ημερών παρουσίας του Καταλανού στον σύλλογο, όταν η Μπάγερν έκανε επίδειξη ισχύος στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Γνωστό fashion icon από τις ημέρες που αγωνιζόταν στην Ιταλία, ο 42χρονος Καταλανός άθελά του δημιουργεί μόδα κάθε φορά που εμφανίζεται με νέο αθλητικό παπούτσι ή κοστούμι σε στενή γραμμή.

Αρνείται τις συνεντεύξεις και στην επαφή του με τον Τύπο περιορίζεται στις συνεντεύξεις Τύπου. Εχει επισκεφθεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, το Νταχάου αλλά και την Πινακοθήκη. Του αρέσει να δειπνεί με ποδοσφαιριστές του όπως ο Σβάινσταϊγκερ και ο Ριμπερί και πολλές φορές την ώρα της προπόνησης τους φωνάζει: «Σας αγαπώ». Σίγουρα ο «ηλεκτρικός πάγκος» του Γκουαρντιόλα προς το παρόν έχει λίγα βολτ.

ΤΑ ΝΕΑ 
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ