2013-10-04 09:53:06
Φωτογραφία για Η τρόικα ενέκρινε την επόμενη δόση της Πορτογαλίας
Η Πορτογαλία εξασφάλισε την ικανοποίηση του κλιμακίου της διεθνούς τρόικας των δανειστών της (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), που αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, αλλά όχι τη σύμφωνη γνώμη του προκειμένου να υπάρξει νέα χαλάρωση των στόχων για τη μείωση του ελλείμματός της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Λισσαβόνα ευελπιστούσε να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του κλιμακίου ώστε να της επιτραπεί να θέσει ως στόχο για το δημόσιο έλλειμμα το 4,5% το 2014. Όμως «η τρόικα δεν αναθεώρησε στο παραμικρό την θέση της και δεν δέχεται άλλη εκδοχή πλην του 4%», όπως αρχικά προβλεπόταν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάουλου Πόρτας.

«Εξασφαλίσαμε μία νέα θετική αξιολόγηση στα πλαίσια του προγράμματος οικονομικής και χρηματοοικονομικής δανειοδότησης», είπε ικανοποιημένη από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίζ Αλμπουκέρκι, κατά την επίσημη παρουσίαση από την κυβέρνηση των πορισμάτων της 8ης και 9ης κατά σειράν αξιολόγησης της εγχώριας οικονομίας για την παροχή της επόμενης δόσης, ύψους 5,6 δισ. ευρώ.

«Το αποτέλεσμα αυτό αυξάνει την αξιοπιστία της Πορτογαλίας και μας φέρνει εγγύτερα προς το τέλος αυτής της περιόδου της επιτήρησης», υπογράμμισε δίπλα της ο Πόρτας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ