2013-10-02 11:17:05
Φωτογραφία για Η συνταγή της Ημέρας
Σπέσιαλ πίτσα

Υλικά συνταγής:

για τη ζύμη

3-4 φλιτζ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά ξερή

1 φλιτζ. γάλα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. ρίγανη

αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

για την πίτσα

4 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη

10 φέτες πεπερόνε

2 φέτες μπέικον

2 φρέσκα μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

2 φλιτζ. γκούντα

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.

Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.

Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, πρώτα τη σάλτσα κι έπειτα τα υπόλοιπα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.

Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.
cooklos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ