2013-10-02 11:13:04
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη για την αποστολή ειδοποιητηρίων για τον φόρο επιτηδεύματος
Παρόμοιες περιπτώσεις που αναφέρει ο συμπατριώτης μας σχετικά με τον φόρο επιτηδεύματος που αποστέλεται μαζικά ακόμη και σε αποθανόντες ζούμε και άλλοι.

Λέω να καταλάβω ότι στήν προσπάθεια του Κρατικού μηχανισμού να διαγράψει απο τα μητρώα των εφοριών τίς μή ενεργές εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα προέβηκε στήν αποστολή αυτών των εκκαθαριστιστικών σημειωμάτων τέλους επιτηδεύματος.

Θέτω ομως τα παρακάτω ερωτήματα:

Γιά το τέλος επιτηδεύματος είναι η τρίτη χρονιά εφαρμογής του.

Τα προηγούμενα έτη γιατί δέν έστειλαν το ανάλογο εκκαθαριστικό;

Με όλα τα χαρτιά στα χέρια μου (Λύση Εταιρείας απο το Πρωτοδικείο κατατεθειμένα στήν αρμόδια εφορία με αριθμό πρωτοκόλλου τότε ,τριπλότυπο της πληρωμής τών σχετικών φόρων κ.τ.λ.)τι δέν εκανε σωστά ο μακαρίτης ο θείος μου και ο εν ζωή συνταξιούχος πατέρας μου το 1987;

Κατανάλωσα 4 ώρες στήν εφορία μόνο και μόνο για να αποδείξω το αυτονόητο.


Τήν διαγραφή(ές) του(ων) Α.Φ.Μ. γιατί δεν τήν εκαναν τόσα χρόνια;

Εχουν δηλαδή εταιρείες που δέν κάνουν περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. και εκκαθαριστικές του τόσα χρόνια χωρίς Ε3 ή Ε5 και δέν ενδιαφέρθηκε κανένας.

Υπάρχει το Γ.Ε.Μ.Η. εδώ και χρόνια με πρόσφατα απογραφέντα στοιχεία υποχρεωτικά απο τα νομικά πρόσωπα και αυτόματα για τα φυσικά.

Γιατί δέν χρησιμοποιούν μία ¨γέφυρα" με τα αρχεία του να λήξει αυτή η ιστορία χωρίς ταλαιπωρία ηλικιωμένων ανθρώπων κατά κόρο.

Χρησιμοποιήστε το τα επιμελητήρια δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ