2013-10-01 16:34:04
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ... *VIDEOS*
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο "onsports.gr" για τη νέα αρχή που κάνει στον Ολυμπιακό μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε την περσινή σεζόν, τονίζοντας ότι έχει αφήσει πίσω του την ατυχία που τον βρήκε.

Ο 23χρονος γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης δεν κρύβει ότι έχει ξεπεράσει αυτή την κακή περίοδο, για την οποία εύχεται να μην την περάσει κανένας αθλητής, ενώ παραδέχεται ότι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας αποτέλεσε ένα… αναλγητικό για αυτόν όσο διάστημα δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο νεαρός άσος υπογραμμίζει ότι όλον αυτόν τον καιρό που ήταν στα... πιτς, διέκρινε πως οι ερυθρόλευκοι είναι μια ομάδα με χαρακτήρα που μπορεί να καλύψει το όποιο κενό παρουσιαστεί και χάρηκε, όπως λέει, που είδε συμπαίκτες του όπως ο Δημήτρης Κατσίβελης, να καλύπτουν επάξια την απουσία του.

Ο Μάντζαρης αναφέρεται ακόμα στον τρόπο που κατάφερε να ανέβει επίπεδο, τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού και τα καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα, την προετοιμασία των ερυθρόλευκων, τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις και την ενισχυμένη φροντ λάιν.


Πώς είσαι μετά τον τραυματισμό σου;

«Ευτυχώς είμαι καλά. Το ξεπέρασα. Είναι μια κακή ανάμνηση για μένα τώρα πια και ελπίζω ότι δεν θα μου ξανατύχει κάτι παρόμοιο. Ούτε στον εχθρό μου να μην τύχει που λένε! Να χουμε την υγειά μας. Αυτό μετράει».

Πόσο δύσκολο ήταν αυτό το διάστημα;

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα και ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι στην αρχή. Ήμουν πολύ χάλια ψυχολογικά, αλλά η οικογένειά μου με στήριξε, το ξεπέρασα και τώρα είμαι 100% έτοιμος για να ξαναγωνιστώ».

Πώς ένιωθες που έβλεπες την ομάδα να παίζει χωρίς εσένα;

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν αθλητή από το να του απαγορεύεις να παίξει και να κάθεται και να βλέπει. Δεν υπήρχε χειρότερο πράγμα από το να είμαι ανήμπορος δίπλα από τον πάγκο, να βλέπω τους συμπαίκτες μου και εγώ να μην μπορώ να τους βοηθήσω. Ήμουν σαν θηρίο στο κλουβί στην κυριολεξία. Αλλά όταν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα το ξέχασα, πανηγύριζα με τους συμπαίκτες μου σαν να μην έγινε ποτέ. Ωστόσο, ήθελα πολύ να βοηθήσω και δυστυχώς δεν μπορούσα. Δεν υπήρχε κάτι χειρότερο από αυτό».

Παρόλα αυτά, είδαμε τον Ολυμπιακό να παίρνει την Ευρωλίγκα παρά την απουσία σου, με τον Δημήτρη Κατσίβελη που θεωρητικά σε αντικατέστησε εσωτερικά, να παίζει εξαιρετικά στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης «Έχω πει ότι αυτή η ομάδα χτίζει μέταλλο, χτίζει χαρακτήρα νικητή και όποιες απουσίες και αν έχουμε όλο και κάποιος άλλος θα βοηθήσει και θα καταφέρουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο Μήτσος πήγε πολύ καλά στο Final 4 και έπαιξε καλά και στους τελικούς. Οπότε βγήκε και κάτι θετικό από αυτό το στοιχείο. Το θέμα είναι να κρατήσουμε αυτόν τον χαρακτήρα που έχουμε και να κερδίζουμε όποιος και να λείπει».

Τους νέους παίκτες πώς τους έχεις δει; Γιατί φέτος ήρθαν αρκετά νέα πρόσωπα σε αντίθεση με πέρσι που δεν έγιναν πολλές αλλαγές.

«Ήρθαν κάποια νέα παιδιά. Από την πρώτη μέρα είμαστε μαζί. Ευτυχώς όλοι έχουν τρομερό χαρακτήρα, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Ο καθένας έχει αποδεχτεί το ρόλο του και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Πιστεύω ότι τώρα που ήρθε και ο Βασίλης (Σπανούλης) και ο Μίρζα (Μπέγκιτς) θα δέσουμε τη χημεία μας και θα είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε και να κάνουμε αυτά που λέμε τόσον καιρό».

Τώρα έχετε ένα παιχνίδι με την Πινέιρος Σκάι για το διηπειρωτικό Κύπελλο στη Βραζιλία και μπορείτε να ξεκινήσετε με τίτλο τη νέα σεζόν. Αυτό πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό;

«Είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι μια νέα εμπειρία για εμάς και είμαστε πολύ τυχεροί που αυτή η διοργάνωση γυρνάει μετά από 17 χρόνια όταν εμείς τυχαίνει να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Ένας τίτλος είναι πάντα ένας τίτλος. Οπότε θέλουμε σίγουρα να τον κερδίσουμε και να πάρουμε ένα έναυσμα στο ψυχολογικό κομμάτι για τη συνέχεια, για το δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Πόσο έτοιμοι είστε για αυτό το ματς;

«Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα κάνουμε ό, τι μπορούμε γιατί δυστυχώς δεν έχουμε τον κόσμο μας να μας βοηθήσει και έχουμε και την τιμωρία των βαθμών. Ωστόσο, όταν παίζουμε στο γήπεδό μας και αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα που είναι βασικός στόχος για φέτος, πρέπει να το κρατήσουμε αλώβητο και να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Πώς πήγε η προετοιμασία;

«Ήταν πολύ κουραστική. Υπήρχαν ώρες ατελείωτης προπόνησης. Ευτυχώς, όλα τα παιδιά είχαν όλη τη θέληση και τη διάθεση να δουλέψουν. Εγώ δεν έχασα καμία προπόνηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην κατάστασή μου για να βρω ρυθμό και τώρα πια το μόνο που μένει είναι να βγάλουμε στο παρκέ όλα αυτά που δουλεύαμε τόσον καιρό».

Εσύ έχεις μεγάλη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Από το Περιστέρι στον Ολυμπιακό. Πώς κατάφερες και έφτασες σε αυτό το επίπεδο;

«Το κατάφερα κυρίως μέσα από την προσπάθεια, μέσα από τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν από τους προπονητές μου, τον κόουτς Ίβκοβιτς, τις οποίες άρπαξα και κάνοντας αυτά που μου έλεγαν οι προπονητές μου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό. Να κάνεις ό, τι σου λέει ο προπονητής σου και γρήγορα θα πετύχεις».

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε περισσότερο κάτω από τη ρακέτα φέτος, καθώς απέκτησε πολλούς «ψηλούς» παίκτες. Πιστεύεις ότι πέρσι είχε μειονέκτημα στη φροντ λάιν του, αφού παρόλο που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο φαίνεται πως του στοίχισε…

«Η ρακέτα μας φέτος είναι πολύ ενισχυμένη, αφού έχουμε πάρει τρομερούς παίκτες στη φροντ λάιν, η οποία θα είναι πιο αθλητική και πιο αλτική, χωρίς να θέλω να μειώσω τα παιδιά που ήταν πέρσι. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό μας στοίχισε το πρωτάθλημα, καθώς πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο να το πάρει. Δεν ήμασταν καλοί στους τελικούς. Δεν έφταιγε αυτό, αλλά σίγουρα η φροντ λάιν μας είναι πιο δυναμωμένη και θα φανεί πιστεύω και στους αγώνες».

Δείτε βίντεο με τον Μάντζαρη:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ