2013-09-22 19:38:04
Φωτογραφία για “Σκάει” η Σλοβενία μετά τις γερμανικές εκλογές…
Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες εβδομάδες για τη Σλοβενία, η οποία αγωνίζεται να αποφύγει την προσφυγή της σε ένα πρόγραμμα διάσωσης, όπως δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Μπόστιαν Γιάζμπετς.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να προετοιμάσει η κυβέρνηση ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων...

μέσα στις επόμενες εβδομάδες (…) ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και μέτρα για την αναζωογόνηση της οικονομίας», τόνισε ο Γιάζμπετς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Delo.

«Εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να το κάνει αυτό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα θα πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας.

Οι τράπεζες της χώρας διατηρούν επισφαλή δάνεια ύψους σχεδόν 7,5 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση έχει περιθώριο μέχρι την 1η Οκτωβρίου να στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσει ώστε να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ έως το 2015, από 7,9% που είναι φέτος.

Την Παρασκευή ο Γιάζμπετς είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα λογαριασμό ύψους 15 δισ. ευρώ, εάν καταρρεύσουν όλες οι τράπεζες της χώρας.

hassapis-peter.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ