2013-09-22 12:55:04
Φωτογραφία για «Με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά, αυτός είναι» - Τι αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες της στυγερής δολοφονίας
Οσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι αποτυπώνονται στις σελίδες της δικογραφίας που σχημάτισε για την υπόθεση το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Κάτοικοι της περιοχής και φίλοι του 34χρονου, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, αποκαλύπτουν, στις καταθέσεις τους, τον τρόπο που έδρασε το «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, τα τελευταία λόγια του 34χρονου Φύσσα και την αντίδραση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Επιπλέον, στα έγγραφα της δικογραφίας αποκαλύπτεται παρουσία ενός ακόμη ατόμου στο Ι.Χ. του δράστη Γιώργου Ρουπακιά, ενώ μάρτυρας αναφέρεται στον ρόλο «κυρίου με πολιτικά», που πριν από τη συμπλοκή τον πλησίασε και του συστήθηκε ως αστυνομικός.

Αναλυτικά, νεαρή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου, μάρτυρας της δολοφονίας του 34χρονου, καταθέτει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας: «Γύρω στις 11.45 μ.μ., όταν τελείωσε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Paris Saint Germaiακούσαμε πολλή φασαρία από τον κάθετο δρόμο και κατευθείαν είδαμε 6-7 άτομα, αγόρια και κορίτσια, να τρέχουν προς την οδό Παν. Τσαλδάρη και άλλα 20-30 άτομα να τους κυνηγάνε».


Η ίδια μάρτυρας περιγράφει ότι «αυτοί που τους κυνηγούσαν ήταν όλοι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια και φορούσε μαύρες μπλούζες, άρβυλα και μερικοί από αυτούς παντελόνια παραλλαγής γκρι - μαύρο. (...) Οι μαυροφορεμένοι πρόλαβαν 3 παιδιά και πιάστηκαν στα χέρια. Εβλεπα ότι τους χτυπούσε πολύ, έριχναν μπουνιές και κλωτσιές».

Για τον τρόπο που έδρασε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, η νεαρή φοιτήτρια καταθέτει: «Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε “αγκαλιά” το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και μετά έφυγε τρέχοντας. Τότε, άκουσα το παιδί που είχε πάρει αγκαλιά πριν ο οδηγός να φωνάζει πολύ δυνατά: “Μ’ έχει μαχαιρώσει, με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά, αυτός είναι”».

Η παρουσία συνοδηγού στο Ι.Χ. του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά (ένα ασημί NissaAlmera) επιβεβαιώνεται από καταθέσεις και άλλων μαρτύρων.Περιγράφεται ως «άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι».

Δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας, που το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο σημείο της συμπλοκής, καταθέτει ότι «τελειώνοντας το παιχνίδι, ένα στενό αριστερά από το μαγαζί, είδαμε κάποια άτομα με ρούχα παραλλαγής να φορούν γάντια και να κρατάνε ρόπαλα. Τότε, βγήκαμε από το μαγαζί και ήρθε ένας κύριος με πολιτικά που μας είπε ότι είναι αστυνομικός και ότι είχε μιλήσει με αυτούς που κρατούσαν τα ρόπαλα και τους είχε πείσει να μη γίνει φασαρία».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο ίδιος μάρτυρας περιγράφει τη συμπλοκή: «Τους προλάβανε στα 10 μέτρα και άρχισαν να βρίζονται και να φωνάζουν, ενώ μετά από λίγο πιάστηκαν στα χέρια και έβλεπα ότι έριχναν μπουνιές, κλωτσιές, πολύ ξύλο. (...)

Κάποια στιγμή είδα από πίσω μου ένα ασημί μακρύ αυτοκίνητο να είναι σταματημένο και κάποια άτομα να χτυπάνε ένα άλλο παιδί. Το παιδί το χτυπούσαν 2-3 άτομα μαζί με κράνη, με κλωτσιές, με μπουνιές και μετά τον έπιασε αγκαλιά ένας εύσωμος άνδρας με λίγα γκρίζα μαλλιά και τον χτυπούσε». Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας περιγράφει την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.: «Τότε, ήρθε η αστυνομία και αυτοί που τον χτυπούσαν με τα κράνη άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν και είδα ότι βγήκε ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι από τη θέση του συνοδηγού, άρχισε και αυτός να τρέχει, ενώ ο οδηγός του έμεινε εκεί.

Ταυτόχρονα, άκουσα το παιδί που χτυπούσαν πριν να φωνάζει: “Μ’ έχει μαχαιρώσει, με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά, αυτός είναι”. Μετά είδα τους αστυνομικούς να έχουν πιάσει τον οδηγό του αυτοκινήτου και να του ’χουν βάλει χειροπέδες», καταλήγει ο μάρτυρας.

Χθες, κατά την απολογία του, ο Ρουπακιάς δήλωσε συντετριμμένος –«έκλεισα δύο σπίτια»–, χαρακτήρισε «χαλαρή» τη σχέση του με τη Χ.Α., ενώ πρόσθεσε «δεν γνώριζα το θύμα» και «πανικοβλήθηκα γιατί δέχθηκα επίθεση». Κρίθηκε προφυλακιστέος.

Tου Γιαννη Σουλιωτη-kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το κράτος ξύπνησε...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το κράτος ξύπνησε...
Του φιδιού το γάλα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Του φιδιού το γάλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ