2013-09-14 21:48:02
Φωτογραφία για H Δυτική Αχαΐα μπαίνει στην ψηφιακή εποχή – Oι δημότες μπορούν πλέον να βγάζουν πιστοποιητικά από το… χωριό τους
Πως θα σας φαινόταν εάν μένατε σε ένα χωριό που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου σας και μπορούσατε πλέον να εξυπηρετηθείτε από το κοινοτικό γραφείο χωρίς να μετακινηθείτε για να βγάλετε κάποιο πιστοποιητικό που σας χρειάζεται; Ε αυτή τη δυνατότητα τη δίνει πια στους κατοίκους 23 απομακρυσμένων χωριών ο Δήμος της Δυτικής Αχαΐας.

Οι κάτοικοι αυτοί λοιπόν δεν χρειάζεται να κατεβαίνουν στην Κάτω Αχαΐα αλλά από το κοινοτικό γραφείο να εξυπηρετηθούν γρήγορα γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα. Ο Δήμος κατάφερε να στήσει αυτό το σύστημα εκμεταλλευόμενος χρήματα του ΕΣΠΑ και με προσωπική δουλειά των υπαλλήλων του χωρίς δηλαδή να χρεώσει ούτε ευρώ το δημοτικό ταμείο.

Το πρόγραμμα μάλιστα παρουσιάζεται την ερχόμενη εβδομάδα σε επισκέπτες από 17 χώρες, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών οι οποίοι θα βρεθούν στην έδρα του Δήμου και στο κοινοτικό γραφείο του Αγίου Στεφάνου που είναι από τα πιο «προχωρημένα» όσον αφορά στη χρήση των νέων τεχνολογιών.


Όπως εξηγεί βέβαια, μιλώντας στο thebest.gr ο βοηθός δημάρχου Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα δεν είναι και λίγα. Κατά πρώτον πρέπει να βρεθεί τρόπο «παράκαμψης» της υπογραφής και της «μπλε σφραγίδας» του δημοτικού υπαλλήλου που ακόμα απαιτείται από τη Νομοθεσία, θα πρέπει τα χωριά που συμμετέχουν να έχουν γρήγορο Internet αλλά και να βρεθούν άνθρωποι που γνωρίζουν να χειρίζονται το διαδίκτυο.

«Κάνουμε προσπάθεια να παρακάμψουμε τις διαδικασίες με το γνήσιο της υπογραφής, επεκτείνουμε το δίκτυο της ευρυζωνικότητας σταδιακά και στα πιο απομακρυσμένα χωριά και επενδύουμε στον εθελοντισμό κατοίκων που γνωρίζουν από Internet προκειμένου να εξυπηρετούν τους συγχωριανούς τους», εξηγεί ο κ. Γεωργακόπουλος. Παραδέχεται πάντως πως έχει δρόμο μπροστά του το όλο εγχείρημα αφού πράγματι είναι μπροστά από τη νομοθεσία αλλά και από όσα μπορεί να «σηκώσει» ο κόσμος της περιοχής.

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Κώστας Γεωργιόπουλος δηλώνει περιχαρής που ο Δήμος της Δυτικής Αχαΐας είναι από τους πρώτους που εφαρμόζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Δεν θα χρειάζεται πλέον οι κάτοικοι να τρέχουν στην Κάτω Αχαΐα με το παραμικρό, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», σημειώνει.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ