2013-09-14 15:31:03
Φωτογραφία για Τσοχατζόπουλος: «Να με αποκαλείτε υπουργό, παρακαλώ»
Την πρόθεση του Δημοσίου να διεκδικήσει ένα εκατομμύριο ευρώ από κάθε κατηγορούμενο που θα καταδικαστεί επανέλαβε η πολιτική αγωγή που εκπροσωπεί... το ελληνικό Δημόσιο στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου. Κατά τη χθεσινή διαδικασία, οι συνήγοροι του Δημοσίου ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους συντασσόμενοι με τις προτάσεις των εισαγγελέων περί της ενοχής των κατηγορουμένων. «Δώστε τα στοιχεία που λέτε ότι έχετε. Αποκαλύψτε άλλα πρόσωπα διαφθοράς, όσο ψηλά και αν βρίσκονται», είπε κατά την ολοκλήρωση της αγόρευσής του ο Διονύσης Κολοβός, απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό. Τον κάλεσε να μιλήσει έστω και την «ύστατη στιγμή» δίνοντας μια «χαραμάδα ελπίδας» στον ελληνικό λαό ότι η κατάσταση αλλάζει. «Η ιστορία είναι στη γωνία και καταγράφει. Δώστε στον εαυτό σας ευκαιρία μερικής λεύκανσης του ονόματός σας», είπε μεταξύ άλλων.

Η πολιτική αγωγή, όπως εξάλλου και η εισαγγελέας, μία μέρα νωρίτερα, εκτίμησαν ότι υπάρχουν κι άλλα χρήματα, τα οποία δεν έχουν βρεθεί.


Και η χθεσινή ημέρα δεν πέρασε χωρίς εντάσεις, καθώς ο Ακης Τσοχατζόπουλος αντιδρούσε έντονα ακούγοντας την πολιτική αγωγή να αναφέρεται στον ίδιο και σε άτομα της οικογενείας του. «Να με αποκαλείτε υπουργό, παρακαλώ, δεν είμαστε φιλαράκια», είπε κάποια στιγμή απευθυνόμενος σε συνήγορο πολιτικής αγωγής. Η ένταση αυξήθηκε περαιτέρω, όταν η πολιτική αγωγή, διά μέσου της Ουρανίας Μενδρινού, καταφέρθηκε σε προσωπικό επίπεδο κατά του πρώην υπουργού με αφορμή την κόρη του, Αρετή. «Πρέπει να αναγνωρίσω ότι η στάση της δείχνει μια γενναιότητα (σ.σ. επειδή αρνήθηκε να γίνει κατήγορος του πατέρα της), σε αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της. Ικέτευε τους δικαστές για τη σύζυγό του και δεν είπε ούτε μισή φορά για το παιδί του. Είναι μάνα τριών παιδιών», είπε η κ. Μενδρινού προτού περάσει σε ανάλογη «επίθεση» κατά της Β. Σταμάτη, η οποία είχε πει ότι έκανε όσα μια μέση Ελληνίδα. «Μια μέση Ελληνίδα δεν μπορεί να αγοράσει σπίτι στη Δ. Αρεοπαγίτου και να δώσει τόσα χρήματα για την ανακαίνισή του».

Οι δικηγόροι του Δημοσίου επανέλαβαν σε μεγάλο βαθμό τα επιχειρήματα που είχαν χρησιμοποιήσει και οι εισαγγελείς για να τεκμηριώσουν την ενοχή των κατηγορουμένων. Ενδιαφέρον είχε η αναφορά, εκ μέρους της δικηγόρου Αργυρίας Φανουράκη, στην εμπλοκή του Ιωάννη Σμπώκου και στη σχέση του με τον πρώην υπουργό. «Ο Ιωάννης Σμπώκος ήταν γνώστης, συνομιλητής, συνδιοργανωτής της κατάστασης με τις μίζες. Αναλάμβανε όμως και άλλες, ειδικές αποστολές. Εφερνε λεφτά στον Τσοχατζόπουλο, διαχειριζόταν τεράστια ποσά και η σχέση Τσοχατζόπουλου - Σμπώκου ήταν ρόδινη. Ομως, από κάποια στιγμή και μετά, από άγνωστη για εμάς αιτία, κλείνει (σ.σ. ο Σμπώκος) τη στρόφιγγα των χρημάτων προς τον πρώην προϊστάμενό του, δεν βγαίνει στα τηλέφωνα, κόβει τις γέφυρες. Εκεί ο κ. Τσοχατζόπουλος αρχίζει τις έγγραφες οχλήσεις προς τον κ. Σμπώκο. Εξελίσσονται με τρόπο που εμένα προσωπικά μου παγώνει το αίμα: οι φοβέρες, τα κλάματα, η απαρίθμηση των προγραμμάτων, η εναγώνια αναζήτηση των «βιβλίων», των «σεντονιών» (σ.σ. κωδικές ονομασίες του πρώην υπουργού για τα χρήματα), το σχέδιο της ασφαλούς επιστροφής τους. Οι ωμές απειλές και στο τέλος όλων αυτών, η αναφορά στην αξιοπρέπεια, την τιμή, τους κοινούς αγώνες για την πατρίδα, το κόμμα, το συμφέρον και τους συμπολίτες», είπε η κ. Φανουράκη για τις προσωπικές σημειώσεις Τσοχατζόπουλου.

Στο μεταξύ, ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Καθημερινή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ