2013-09-14 07:19:03
Φωτογραφία για Το 75% των Ιταλών συμφωνεί με την αποπομπή Μπερλουσκόνι
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιταλών πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αποπεμφθεί από τη Γερουσία έπειτα από την καταδίκη του για φορολογική απάτη, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να αποφευχθεί μια κυβερνητική κρίση εξαιτίας του, όπως δείχνει δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWR για λογαριασμό του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RAI, το 73% των Ιταλών οι οποίοι ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι πιστεύουν πως η Γερουσία θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της αποπομπής του κ. Μπερλουσκόνι.

Την ίδια ώρα, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Κεντροδεξιά θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ακόμη κι αν αποπεμφθεί ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Πάντως, οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι της ήταν διχασμένοι για το τι θα πρέπει να πράξει η παράταξή τους σε αυτή την περίπτωση: το 52% πιστεύει ότι θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Λέτα, ενώ το 45% έχει την αντίθετη άποψη.


Εξάλλου, άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWR δείχνει ότι το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης συνασπισμού Κεντροαριστεράς – Κεντροδεξιάς – Κέντρου έχει αυξηθεί στο 29% από το 25%, όπου βρισκόταν πριν από μία εβδομάδα, ενώ και η δημοτικότητα του ίδιου του πρωθυπουργού σημείωσε αύξηση και έφτασε στο 41% από 40%.

Η 23μελής επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας η οποία είναι αρμόδια να αποφανθεί για την αποπομπή ή μη του Μπερλουσκόνι από το σώμα πρόκειται να ψηφίσει για το θέμα την προσεχή Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης, για την κοινοβουλευτική στήριξη της οποίας είναι απαραίτητες οι ψήφοι της Κεντροδεξιάς. Η τελευταία, με πυρήνα της το κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» του κ. Μπερλουσκόνι, απειλεί να αποσύρει τη στήριξή της, με αφορμή την υπόθεση της αποπομπής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ