2013-09-14 07:03:08
Φωτογραφία για Μπασάρ Τζαφάρι: Η Γαλλία «πυρπολεί» τις διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση στο Συριακό
«Πυρπολεί» κάθε θετική έκβαση των συνομιλιών πάνω στην ρωσική πρόταση για χημικό αφοπλισμό της Συρίας ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς. Αυτό δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στη Συρία Μπασάρ Τζαφάρι. Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο Τζαφανί είπε πως ο γάλλος υπουργός δυσπιστεί για τη θετική έκβαση της διπλωματικής προσπάθειας.

Σε δηλώσεις του ο Φαμπιούς είπε πως η έκθεση των Εμπειρογνωμόνων  του ΟΗΕ  για την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά σε προάστιο της Δαμασκού και αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα επιβεβαιώσει  πως τα χημικά χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς Ασαντ. Ταυτόχρονα, ένας διπλωμάτης είπε στο πρακτορείο Itar-Tass ότι οι εμπειρογνώμονες έχουν  πράγματι καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το φονικό αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε στη Συρία, ωστόσο, δεν υπάρχουν συμπεράσματα σχετικά με το ποιος το χρησιμοποίησε.

«Νομίζω ότι ο υπουργός Φαμπιούς προσπαθεί να “πυρπολήσει” κάθε θετική έκβαση της  ρωσικής πρωτοβουλίας, καθώς και την θετική αντίδραση της Συρίας.. Έχουμε να κάνουμε με ένα  υπουργό από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο οποίος προτρέχει  για τα κρίσιμα συμπεράσματα της έκθεσης, τα οποία δεν έχουν ακόμα παρουσιαστέι από τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, τη στιγμή που η δοεθνής κοινότητα προσανατολίζεται σε διπλωματική λύση» είπε ο Τζαφάρι.

Πηγή: ITAR-TASS
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ