2013-09-12 09:57:21
Φωτογραφία για ΥΠΟ ΤΗ «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟ ΣΠΑΘΗ» ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ Προβληματισμός στο Μαξίμου ...!!!
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας θα βρεθεί η κυβέρνηση το προσεχές δεκαπενθήμερο, με την αγωνία να κορυφώνεται και πάλι. 

Τα μηνύματα που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα κόμματα από την πλευρά των εταίρων είναι παραπάνω από ανησυχητικά.

Η τρόικα εκτιμά ότι η κυβέρνηση αρχίζει να εμφανίζει σημάδια παράλυσης και επιπλέον, όπως εκμυστηρεύονται τα στελέχη της σε έλληνες συνομιλητές τους, οι υπουργοί έχουν αναπτύξει ένα αίσθημα θυματοποίησης το οποίο εμποδίζει την επιτάχυνση της προσπάθειας.

Στο χθεσινό άρθρο του Τάκη Χατζή, διατυπώνονταν το ερώτημα «ο Αντώνης Σαμαράς θέλει, η κυβέρνηση μπορεί;». Αυτό το ερώτημα αναδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει σε όλο του το μέγεθος. Και αυτό διότι αρκετοί υπουργοί δεν δείχνουν διάθεση να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις, προκαλώντας εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το κεντρικό θέμα είναι ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας στις ιδιωτικές συνομιλίες τους δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Εάν δεν υπάρξει προσέγγιση των στόχων, θα ληφθούν νέα μέτρα, παρά τα όσα περί του αντιθέτου μεταδίδονται.


Αλλά και από την ελληνική πλευρά, από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και από την Χαρ. Τρικούπη, η απάντηση είναι εξίσου τελεσίδικη. «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» λένε εννοώντας ότι οι τσέπες των ελληνικών νοικοκυριών δεν αντέχουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 

«Θα δημιουργηθεί πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο αν βρεθούμε μπροστά στο ενδεχόμενο να λάβουμε πρόσθετα μέτρα που θα περιορίζουν τα εισοδήματα»προσθέτουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Το αδιέξοδο, κατά την εκτίμησή τους, δεν θα είναι μόνο ελληνικό αλλά θα αφορά άμεσα και την ευρωζώνη εντείνοντας την κρίση.

Βεβαίως οι δυο κυβερνητικοί εταίροι δέχονται ότι θα πρέπει να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος ώστε σε περίπτωση αποκλίσεων να ενεργοποιηθεί η ρήτρα βαθύτερης ύφεσης, να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να γίνουν οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στο φορολογικό σύστημα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η κυβέρνηση δεν πατάει σταθερά και στους δυο πυλώνες της, ενώ αρχίζουν οι γκρίνιες για μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο είναι ενήμερο για λάθη και παραλείψεις υπουργών και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες συστάσεις και οι κίτρινες κάρτες.

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά» είναι το τρίπτυχο του Πρωθυπουργού, που δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η κυβέρνησή του εμφανίζει σημάδια κόπωσης  και γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν οι επαφές του με υπουργούς που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις. 

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/272331/problhmatismos-sto-maksimoy-o-antwnhs-samaras-thelei-h-kybernhsh-mporei#ixzz2eevVEyKZ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ