2013-09-12 09:57:29
Φωτογραφία για Λουκέτα πολλών αστέρων στην Αθήνα - Έκλεισαν 89 ξενοδοχεία από το 2007
Εκτός χάρτη βάζουν την Αθήνα οι τουρίστες, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία να επιλέγουν το λουκέτο. Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία εξαετία η πρωτεύουσα δεν αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό και ήδη 89 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ανέστηλαν τη λειτουργία τους.

«Η Αθήνα παρουσιάζει διαφορετική εικόνα από την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών -Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) Αλέξανδρος Βασιλικός, αναφερόμενος στην υστέρηση του προορισμού σε σύγκριση με τις θετικές επιδόσεις της χώρας σε αφίξεις και έσοδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΞΑΑΑ, η πορεία της Αθήνας είναι εντυπωσιακή πτωτική από το 2008: «Η φετινή πορεία δεν πρέπει να μας καθησυχάζει», σημείωσε ο κ. Βασιλικός σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας τη γενική αυξητική τάση, με τη συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο και τους κινδύνους από την ανάφλεξη στην περιοχή. «Δεν έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε σαμπάνιες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «θα πρέπει να ξεφύγουμε από την ποσοτική προσέγγιση για τον τουρισμό» και να προσεγγίσουμε τον ποιοτικό τουρισμό και τη γεωγραφική κατανομή των αφίξεων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2000 η ελληνική οικονομία είχε τουριστικές εισπράξεις 10,5 δισ. ευρώ με 12 εκατομμύρια αφίξεις και «εφέτος με 17 εκατ. αφίξεις θα φτάσουμε τα 11 δισ. ευρώ», τόνισε.

Το ξενοδοχειακό δυναμικό έχει μειωθεί κατά 3.679 δωμάτια και 6.872 κλίνες, καθώς 81 μονάδες όλων των κατηγοριών και οκτώ μονάδες (οι οποίες έχουν κλείσει αλλά δεν έχει λήξει η άδεια λειτουργίας τους από τον ΕΟΤ), έκλεισαν η μια μετά την άλλη στην Αττική, εξαιτίας των πιέσεων της κρίσης.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ