2013-09-12 00:36:24
Φωτογραφία για ΑΡΑΓΕ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟΧΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 1,2% ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ;
 

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ από γνωστή ιστοσελίδα υγείας με τίτλο : ΄΄Έλεγχοι στις φυσικοθεραπείες για υπερβάσεις! Ετοιμάζεται νέο ψαλίδι΄΄ φαίνεται ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ΄΄Μάλιστα τα μέλη του Συλλόγου έχουν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να χτυπήσει την παραβατικότητα στον κλάδο΄΄.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θέλοντας να προστατέψει την συντριπτική πλειοψηφία των εντίμως εργαζομένων Ελλήνων φυσικοθεραπευτών έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη εγγράφως την κοινοποίηση των ελέγχων που έχει κάνει η ΥΠΕΔΥΦΚΑ σε περιπτώσεις μελών του Συλλόγου προκειμένου να προχωρήσει στον πειθαρχικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται από τον Νόμο 3599/2007.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣΕΙ-ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;;;

Αντ΄ αυτού το Υπουργείο προχώρησε σε ψαλίδισμα της παρεχόμενης Φυσικοθεραπείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κατά την αναθεώρηση του κανονισμού παροχών του Οργανισμού τον Νοέμβριο του 2012. Ειδικότερα πλέον καλύπτονται 10 φυσικοθεραπείες (από 12) για δύο φορές το χρόνο και η αποζημίωση της συνεδρίας περιορίστηκε σε 15 (από 20) ευρώ.


Εκτός αυτού βέβαια οι ασφαλισμένοι δε δικαιούνται πια φυσικοθεραπείες αλλά και κατ' οίκον συνεδρίες εάν έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή Κέντρου Αποθεραπείας - Αποκατάστασης ή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Δηλαδή με σημαία την παραβατικότητα κάποιων ελαχίστων συναδέλφων ή επιχειρηματιών που έχουν ιδρύσει Εργαστήρια φυσικοθεραπείας (λόγω της γνωστής απελευθέρωσης), ψαλιδίζεται η παρεχόμενη φυσικοθεραπεία στους ασφαλισμένους και συρρικνώνεται το εισόδημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων φυσικοθεραπευτών.

Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για την δαπάνη φυσικοθεραπείας είναι ΄΄ΤΡΑΓΙΚΑ΄΄ ,συγκεκριμένα από τις 1900 υποβολές που πραγματοποιούνται κάθε μήνα:

400 Φυσικοθεραπευτές υποβάλουν δαπάνη ΕΩΣ 1.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ,

450 Φυσικοθεραπευτές υποβάλλουν δαπάνη από 1500-3000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Αυτή είναι η μικτή μηνιαία δαπάνη από την οποία θα αφαιρεθούν οι κρατήσεις και με τα υπόλοιπα θα πρέπει να πληρώσεις ασφαλιστικές εισφορές και να συντηρήσεις έναν χώρο τουλάχιστον 70 τ.μ (Π.Δ 29/1987).

70 υποβολές το μήνα υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι μέσα στον κωδικό περιλαμβάνονται και τα Εργαστήρια φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (επαγγελματική έδρα των Φυσιάτρων) , οι Φυσίατροι λοιπόν έχουν το διπλό πλεονέκτημα να βλέπουν μέχρι 200 ασθενείς το Μήνα και να συνταγογραφούν οι ίδιοι συνεδρίες Φυσικοθεραπείας τις οποίες εκτελούν στο χώρο τους.

Μοναδικό πλεονέκτημα που δεν το δεχόταν τα ταμεία του Ι.Κ.Α ,Ο.Α.Ε.Ε και υπήρχε σαν ΄΄προνόμιο΄΄ μόνο στον Ο.Π.Α.Δ , το οποίο άγνωστο πως μεταφέρθηκε και στον ΕΟΠΥΥ.

Η παροχή της Φυσικοθεραπείας υπόκειται σε ΄΄πλαφόν΄΄ ανά ασθενή (2 φορές το χρόνο ,μέχρι 10 συνεδρίες), πουθενά σε άλλη παροχή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ.

Η συνολική δαπάνη Φυσικοθεραπείας δεν μπορεί να υπερβεί τα 70 εκ. Ευρώ ανά έτος και αντιστοιχεί στο 1,2% των συνολικών δαπανών υγείας , όταν στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη αποτελεί τουλάχιστον το 2,5% των δαπανών Υγείας (π.χ Γαλλία).

Η συνολική δαπάνη του α΄ εξαμήνου του 2013 είναι 42 εκ. ευρώ έχει δηλαδή υπέρβαση 7 εκ. ευρώ, περίπου 20%, όταν η υπέρβαση στις άλλες δαπάνες (διαγνωστικά, κλινικές ) υπερβαίνει το 60% !!!!!!!!!!!!!!!!

Τα Κέντρα Αποκατάστασης έχουν υπερβεί πολύ περισσότερο την δαπάνη λόγω του γεγονότος ότι έχει ΄΄χαλαρώσει΄΄ το καθεστώς των ελέγχων και της τήρησης του Π.Δ 383/2002 που διέπει το καθεστώς παραπομπής στα κέντρα αυτά, μέχρι το τέλος του 2011 τα περιστατικά περνούσαν Α΄ Βάθμια επιτροπή στην οποία συμμετείχε απαραίτητα και Γιατρός ανάλογης ειδικότητας, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΄΄ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ΄΄ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Με το νέο νόμο 4172/2013 εισάγεται για πρώτη φορά το καθεστώς του clowback στις υπηρεσίες (παγκόσμια πρωτοτυπία), το κράτος θα ασκεί κοινωνική πολιτική στις πλάτες των παρόχων και όχι μόνο αυτό , με τρόπο ΄΄ληστρικό ΄΄ θα έλεγε κανείς ,με διάφορα λογιστικά τρίκ θα επιστρέφει ο πάροχος περισσότερα από όσα πρέπει, καθώς δεν θα υπάρχει συμψηφισμός των 2 εξαμήνων του έτους, δηλαδή αν ένα εξάμηνο δεν υπερβεί η δαπάνη τον προϋπολογισμό δεν συμψηφίζεται με το δεύτερο που θα υπερβεί. !!!!!!!!!!!!

Δεν έφταναν όλα αυτά τώρα μάθαμε ότι οι τελευταίοι 4 Μήνες του 2011 δεν λογίζονται ληξιπρόθεσμα (άραγε τι είναι;) και τα λεφτά που υποτίθεται ότι υπήρχαν για τα ληξιπρόθεσμα δεν επαρκούν, για αυτά από το 2014 και βλέπουμε.

Το 10% του 2012 παρακρατείται για λόγους ίσως αδυναμίας εκκαθάρισης των Υπηρεσιών!!!!!!!!!!!!

Οι 4 τελευταίοι μήνες του 2012 εξοφλήθηκαν στους παρόχους με χρήματα του προϋπολογισμού του 2013 ,άρα λεφτά για την εκκαθάριση των Μηνών του 2013 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Όμως διαβάζουμε στις ανακοινώσεις του Υπουργείου οικονομικών ότι ο προϋπολογισμός έχει πλεόνασμα, άραγε από πού προέκυψε ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΡΟΧΕ;;;

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εκρηκτικό ΄΄κοκτέιλ΄΄ που κάποια στιγμή θα πάρει φωτιά.

Ο κλάδος των Φυσικοθεραπευτών βρίσκεται σε αναβρασμό και όσο διαβάζουμε δημοσιεύματα του τύπου ΄΄ Ετοιμάζεται νέο ψαλίδι΄΄ τόσο περισσότερο ξυπνά στις συνειδήσεις μας το πρωτόγονο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΡΕΘΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ.

ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ