2023-12-24 23:19:34
Φωτογραφία για Μεξικό: Εγκαινιάστηκε σιδηροδρομική γραμμή που αποτελεί εναλλακτική για τη Διώρυγα του Παναμά
Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 230 χλμ. και διασχίζει το στενότερο σημείο του Μεξικού, ενώ ο χρόνος ταξιδιού έχει προγραμματιστεί να είναι 3 ώρες

Ο πρόεδρος του Μεξικού Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Interoceanic Railway - μιας σιδηροδρομικής γραμμής που προορίζεται να είναι μια εναλλακτική λύση για το κανάλι του Παναμά. 

Ο Ομπραντόρ τόνισε ότι το Μεξικό δεν θέλει «να ανταγωνιστεί τους αδερφούς στον Παναμά». Αλλά αυτό το έργο, που καθυστέρησε από κακοδιαχείριση, έχει στόχο να διεκδικήσει το μερίδιο του Μεξικού στο διηπειρωτικό εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

 Ο Obrador λέει ότι πολλές ασιατικές εταιρείες έδειξαν το ενδιαφέρον τους για το έργο καθώς η Διώρυγα του Παναμά "είναι υπερκορεσμένη" στη γραμμή θα εκτελούνται επιβατικά και εμπορευματτικά δρομολόγια από το Coatzacoalcos του Κόλπου του Μεξικού μέχρι το λιμάνι Salina Cruz του Ειρηνικού. 

Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 230 χλμ. και διασχίζει το στενότερο σημείο του Μεξικού. Ο χρόνος ταξιδιού έχει προγραμματιστεί να είναι 3 ώρες.

gr.euronews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ